single
[3137,2]
191668

Španski strateg ima vse več snubcev: Želi ga tudi londonski velikan

Avtor: Urban Kolman
5. 5. 2023, 13.50

Bayer Leverkusen je v letošnjo sezono vstopil katastrofalno. Po osmih krogih na začetku oktobra so bili lekarnarji na 15. mestu in na svojem računu imeli le eno zmago. Službo je zato izgubil švicarski strateg Gerardo Seoane. Namesto njega je prišel nekdanji španski reprezentant in igralec Liverpoola, Real Madrida ter Bayerna Xabi Alonso. Bask je spremenil Bayerjevo sezono, lekarnarji se štiri kroge pred koncem borijo za evropska mesta in so v polfinalu lige Evropa. Posledično je oči nanj vrglo kar nekaj evropskih velikanov.

Eden izmed njih je njegov nekdanji klub madridski Real, kjer je že celotno sezono postavljen velik vprašaj nad usodo Carla Ancelottija. Kljub temu špekulacijam Bilda, naj bi Ancelotti svojo pogodbo z belim baletom oddelal do konca in na klopi kraljevega kluba sedel do konca naslednje sezone.

Je pa zato veliko več možnosti, da se bo Alonso selil v London, kjer se zanj zanima Tottenham. Spursi so pred nekaj meseci odpustili Italijana Antonia Conteja in aktivno iščejo njegovega naslednika. Na ožjem seznamu kandidatov se je znašel tudi Alonso. Po mnenju medijev je trenutno favorit za prevzem Londončanov pred kratkim odpuščeni Julian Nagelsmann, a pri Tottenhamu vztrajajo, da nimajo jasno določene hierarhije želja.

Pred Špancem in Bayerjem je zelo zanimiv konec sezone, saj se na dveh frontah borijo za uvrstitev v ligo prvakov. V domačem prvenstvu so po tridesetih krogih na šestem mestu in imajo 48 točk. Tretji Union in četrti Freiburg jih imata 56. Prav tako imajo lekarnarji dokaj lahek razpored tekem. Njihovi nasprotniki pred koncem sezone so Köln, Stuttgart, Gladbach in Bochum.

Bayer je še vedno aktiven tudi ligi Evropa. Naslednji teden čaka prvi polfinalni obračun proti Romi Joseja Mourinha. Zaključek sezone za lekarnarje vsekakor ne bo dolgočasen.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več