single
[3137,2]
191661

Bundesliga: Borussia razbila Wolfsburg, Bayern trepetal, a potrpel, Kampl Leipzigu priigral tretje mesto

Avtor: Urban Kolman
5. 5. 2023, 12.00

Dortmundska Borussia je na zadnji tekmi 31. kroga Bundesliga poskrbela za dominantno predstavo in s teniškim izidom 6:0 potopila Wolfsburg. Bayern je v soboto prav tako prišel do zmage na gostovanju pri Werderju in tako ostal vodilni na lestvici. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je z zadetkom pomagal Leipzigu do zmage proti Freiburgu z 1:0. S tem so varovanci Marca Roseja na lestvici napredovali na tretje mesto.

Bayern se je v prvem polčasu mučil s tekmeci iz Bremna, nato pa v drugem polčasu le strl njihov odpor. Najprej je bil v 62. minuti iz neposredne bližine uspešen Serge Gnabry, 11 minut kasneje pa je vodstvo povišal Leroy Sane. Domačim je nato nekaj upanja s sijajnim zadetkom sod daleč vlil Niklas Schmidt, a do preobrata vendarle niso prišli.

Druga Borussia je odgovoril že naslednji dan. Wolfsburg je bil celotno tekmo nemočen, medtem ko je Dortmund pridno polnil njegovo mrežo in se ustavil pri šestih ter dominantni zmagi, s katero ohranja stik z vodilnimi Bavarci.

Dvaintridesetletni Kampl je dvoboj proti Freiburgu začel na klopi za rezervne igralce, v igro pa vstopil v 53. minuti. Dvajset minut kasneje pa je dosegel edini zadetek na tekmi in Leipzigu omogočil skok na tretje mesto.

Kampl in soigralci so po 31 krogih zbrali 57 točk oziroma eno več od neposrednih tekmecev za nastop v ligi prvakov prihodnje leto, Uniona iz Berlina ter današnjega tekmeca Freiburga. Berlinčani so izgubili proti Augsburgu z 0:1. Edini zadetek je dosegel Dion Drena Beljo v 53. minuti. Med evropsko elito bodo sicer igrala štiri nemška moštva.

Na preostalih sobotnih tekmah je Borussia Mönchengladbach doma premagala Bochum z 2:0, Hertha Berlin je bila prav tako doma boljša od Stuttgarta z 2:1, Hoffenheim pa je zmagal proti Eintrachtu iz Frankfurta s 3:1.

Že v petek sta do zmag prišla Koln, ki je v gosteh presenetil Bayer Leverkusen, in Schalke, ki je znova prišel do zmage v sami končnici obračuna.

31. krog Bundeslige

Petek, 5. 5.
Bayer Leverkusen – Köln 1:2
Mainz – Schalke 2:3

Sobota, 6. 5.
Freiburg – RB Leipzig 0:1
Augsburg – Union Berlin 1:0
Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 3:1
Borussia Mönchengladbach – Bochum 2:0
Hertha – Stuttgart 2:1
Werder Bremen – Bayern München 1:2

Nedelja, 7. 5. 
Borussia Dortmund – Wolfsburg 6:0

Lestvica Bundeslige:

Foto:Thomas Eisenhuth/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več