single
[3137]
191603

Branilec Hamburga po šokantnem porazu: “Dobili smo boleč udarec v obraz!”

Avtor: Rene Vidmar
4. 5. 2023, 11.49

Nogometaši Hamburga si že vse od izpada med nemške drugoligaše v sezoni 2017/18 prizadevajo za ponoven povratek med elito. Od tedaj so bili temu vseskozi blizu. Trikrat so namreč sezono sklenili na četrtem mestu, lani pa so kot tretjeuvrščeni klub v drugi Bundesligi vrnitev med elito neuspešno naskakovali v dveh "play-off" tekmah. Letos so si varovanci Tima Walterja ravno zaradi tega prizadevali narediti še korak več. Toda po zadnjem neuspehu se zdi, da bodo drugič zapored obsojeni na dodatne kvalifikacije.

V zadnjem krogu so namreč Hamburžani v boju za drugo mesto proti Magdeburgu v gosteh s 3:2 doživeli nepredviden poraz. Za drugovrščenim Heidenheimom zdaj tako zaostajajo za štiri točke. Ker so do konca prvenstva še zgolj štiri krogi “rdečehlačniki” tudi v primeru vseh zmag nujno potrebujejo spodrsljaje vodilne dvojice.

VIDEO: Zadetki na srečanju med Magdeburgom in Hamburgom

Video is not available for your country.

Varovance Tima Walterja je poraz še toliko bolj bolel, saj sta oba neposredna tekmeca Darmstadt in Heidenheim vpisala novi zmagi. Prvi so v gosteh s 3:0 ugnali Holstein Kiel, drugi pa so prav tako v gosteh s 2:0 bili boljši od Greuther Fürta.

“V obrambi in napadu nam je manjkala konstantnost. Posledično smo dobili boleč udarec v obraz,” je porazu dejal Hamburgov branilec Sebastian Schonlau. Trenutno tretjeuvrščeni klub druge Bundeslige bo sicer priložnost za nove točke imel že v petek, ko bo igral proti Paderbornu.

2. Bundesliga: Hamburger SV – Paderborn, v petek od 18.25 na Šport TV1! 

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več