single
[3137,2]
191412

Dortmund razmišlja o vrnitvi Sancha

Avtor: Urban Kolman
2. 5. 2023, 16.17

Borussia Dortmund trenutno bije bitko za naslov nemškega prvaka. Črno-rumeni so po spodrsljaju Bayerna proti Mainzu prevzeli vodstvo, a pretekli konec tedna so si tudi sami privoščili spodrsljaj. Na lokalnem derbiju proti Bochumu so le remizirali in posledično so jih Bavarci ponovno prehiteli. Vojno stanje, ki se trenutno odvija na igrišču, se bo poleti preselilo v pisarne. Glavna težava je seveda usod Juda Bellinghama.

Mladi devetnajstletni Anglež je na listi želja vseh največjih evropskih klubov. Pri Dortmundu ima pogodbo, ki velja do leta 2025, a črno-rumeni so ga pripravljeni prodati, če prejmejo vsoto v višini 150 milijonov evrov. Vloga favorita pri lovu na Bellinghama pripada Real Madridu. To je dolgo časa imel Liverpool, a slaba sezona rdečih in vse večja konkurenca sta pomenila, da se je klub predal.

Po poročanju Bilda naj bi pri Dortmundu začeli pogovore, kako zakrpati luknjo, ki jo bo naredil odhod Bellinghama. Ena od možnosti naj bi bila tudi vrnitev Jadona Sancha. Sancho je krilni vezist in ne bi bil neposredna zamenjava za vezista, a bi ekipi zagotovil višjo kakovost v napadu.

Triindvajsetletnik je pred dvema letoma zapustil črno-rumene in za 85 milijonov evrov prestopil v Manchester United. Pri rdečih vragih v dveh sezonah ni našel prave forme, vmes je imel tudi osebne težave. Otoški mediji so pred dnevi izdali, da ga je trener Erik ten Hag uvrstil na listo igralcev, ki jih je pripravljen prodati.

Sancho je pred Unitedom pri Dortmundu preživel štiri sezone in na 137 nastopih zabeležil 50 zadetkov in 64 podaj. Če bi prestopil v BVB, bi se Sancho pridružil Shinjiju Kagawi, Nuriju Sahinu, Mariu Götzeju in Matsu Hummelsu, kot igralcem, ki so se vrnili v klub. V primeru, da so ga rdeči vragi pripravljeni prodati, se bo zanj zanimalo tudi kar nekaj angleških klubov.

Foto: James Fearn/PPAUK via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več