single
[3137]
190733

Zaradi rezultatske krize pri Bayernu na izhodnih vratih kar trije pomembni možje

Avtor: Klemen Verlič
24. 4. 2023, 15.58

Po poročanju nemških medijev bi lahko zaradi skromnejših rezultatov v zadnjem obdobju brez službe ostali številni pomembni člani kluba. V zadnjem mesecu sezone se bodo za ohranitev trenutnih položajev morali potruditi trener Thomas Tuchel, športni direktor Hasan Salihamidžić in celo predsednik Oliver Kahn.

O prihodnosti omenjene trojice naj bi uprava bavarskega ponosa odločala 22. maja. Do takrat bi se moral klub rešiti iz trenutne rezultatske krize in sezono rešiti z novim naslovom nemških prvakov. Odkar je Juliana Nagelsmanna na klopi Bayerna zamenjal nekdanji trener Chelseaja in PSG-ja, moštvo ne najde zmagovalne forme. V ligi prvakov je bil od Bayerna boljši Manchester City, v pokalu pa ga je izločil Freiburg. Klub pa je prav tako s porazom proti Mainzu izgubil vodilni položaj v Bundesligi.

Po številnih spodrsljajih Bild poroča, da je poleg Thomasa Tuchla tako v klubu močno ogrožena prihodnost Hasana Salihamidžića in Oliverja Kahna. Slednjemu mandat kot predsedniku moštva sicer poteče naslednje leto. Če se uprava tako odloči, pa sodelovanje z njim lahko prekine že po koncu aktualne sezone.

Stolček naj bi se še bolj tresel Hasanu Salihamidžiću, za katerega naj bi številni člani uprave dvomili, da je še sposoben korektno nadaljevati svojo pomembno vlogo pri Bavarcih. Prav tako naj bi v njegovem primeru prišlo do nekaterih notranjih trenj z ostalimi veljaki pri klubu. “Po klubskih hodnikih se že širijo govorice o njegovem odhodu. Počasi se veča število tistih, ki so mnenja, da ni kos tako zahtevni nalogi,” so še dodali pri Bildu.

22. maj bo tako lahko prelomen dan za prihodnosti Bayerna. Veliko pa je prav tako odvisno od tega, kako uspešno bodo Bavarci zaključili letošnjo prvenstveno zgodbo. Preobrat v formi in osvojeni naslov nemških prvakov bi Tuchlu, Kahnu in Salihamdžiću zagotovo prišla še kako prav.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več