single
[3137,2]
190513

Nogometaši Bayerja po velikem uspehu v ligi Evropa: “Samo pomislite, kjer smo bili pred šestimi meseci in kje smo zdaj!”

Avtor: Rene Vidmar
22. 4. 2023, 14.00

Bayerju iz Leverkusna se je v četrtek v ligi Evropa uspelo uvrstiti v polfinale, kjer se bodo pomerili z Romo Joseja Mourinha. Dobro pa jim kljub neobetavnemu začetku kaže tudi v domači Bundesligi, kjer jih v nedeljo čaka derbi kroga z Leipzigom našega Kevina Kampla.

“Lekarnarjem” je namreč pred prihodom Xabija Alonsa na osmih tekmah uspelo zgolj enkrat zmagati. Na začetku oktobra so se tako v Bundesligi nahajali na predzadnjem mestu. Toda legendarnemu Basku je na videz odpisani Bayer uspelo preobraziti v eno izmed najbolj vročih bundesligaških moštev druge polovice sezone.

V koledarskem letu 2023 so namreč v prvenstvu vpisali kar osem zmag, dva remija in zgolj dva poraza ter se tako ponovno vmešali v boj za mesta, ki prinašajo evropska klubska tekmovanja. Priložnost za odmeven rezultat pa bodo imeli tudi v ligi Evropa. V četrtek so namreč Alonsovi varovanci s skupnim izidom 5:2 ugnali belgijski Union Saint Gilloise in se tako uvrstili v polfinale tega tekmovanja.

“Že v slačilnici sem soigralcu Jonathanu Tahu dejal, da se mora samo spomniti, kjer smo bili pred šestimi meseci. Od tedaj smo močno napredovali. Izjemna pustolovščina se lahko nadaljuje,” je po četrtfinalnem srečanju dejal kapetan moštva Lukas Hradecky.

Bundesliga: Bayer Leverkusen – Leipzig, v nedeljo od 17.25 na Šport TV1!

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več