single
[3137]
190277

Bo Kampl izgubil pomembnega soigralca? Leipzig pripravlja še zadnjo ponudbo

Avtor: Kenny Jan
19. 4. 2023, 13.45

Nemški prvoligaš RB Leipzig, za katerega nastopa tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, pripravlja zadnjo ponudbo za podaljšanje sodelovanja s španskim vezistom Danijem Olmom. Slednja naj bi vsebovala dve klavzuli.

Pogovori med športnim oddelkom velikana iz Leipziga in zastopniki Danija Olma glede podaljšanja pogodbe se vlečejo že nekaj časa, nemški mediji pa pišejo, da je ofenzivni vezist že na izhodnih vratih. V vodstvu ‘Rdečih bikov’ sicer še niso obupali in bodo pripravili zadnjo ponudbo v stilu ”vzemi ali pusti”.

Poroča se, da je Leipzig pripravljen iti čez svoje finančne limite samo zato, da bi nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama, sicer produkt Barcelone, ostal pri klubu, ki se letos znova bori za najvišja mesta v elitni nemški Bundesligi (trenutno je tretji s petimi točkami zaostanka za drugo Borussio Dortmund).

Nova pogodba bo vključevala dve klavzuli: prva je njegova cena za prestop, ki bo po novem znašala 70 milijonov evrov, druga pa je ta, da bodo imeli španski klubi precej večjo možnost za pridobitev Olmovih uslug, saj bo cena zanje izdatno nižja. Koliko, še ni bilo razkrito.

Če bo Olmo tudi to verzijo zavrnil, ga bo Leipzig poskušal prodati že to poletje. Razlog seveda tiči v izteku njegove trenutne pogodbe junija prihodnje leto, s čimer bi španski reprezentant lahko odšel z Red Bull Arene zastonj. Kot najverjetnejši novi delodajalci se omenjajo Barcelona, Real Madrid, Manchester United in Arsenal.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več