single
[3137,2]
189874

Liverpool našel alternativo po neuspešnem lovu za Bellinghamom

Avtor: Urban Kolman
15. 4. 2023, 16.43

Po poročanju angleških medijev je Liverpool ta teden uradno ustavil večletni lov za mladim vezistom Judom Bellinghamom. Razlog je bila previsoka odškodnina in vse večja konkurenca s strani klubov, s katerimi se rdeči finančno ne bi zmogli kosati. Kljub temu so pri šestkratnih evropskih prvakih hitro identificirali alternativo. To naj bi bil nizozemski vezist Ryan Gravenberch, ki je prejšnje poletje prestopil v Bayern, a pri nemškem velikanu ne dobi prave priložnosti.

Gravenbercha so z Liverpoolom povezovali že januarja, a je dvajsetletni mladenič takrat ostal v Nemčiji. Po poročanju Sky Sports in nemškega Bilda so rdeči naredili prve korake v želji, da Nizozemca pripeljejo v Liverpool. Vezist je za Bayern v nemškem prvenstvu zabeležil le 17 nastopov, le eno tekmo je tudi začel.

Bavarski velikan je mladeniča pripeljal poleti. Za 18 milijonov evrov je prišel iz Ajaxa. Na pogodbi z Ajaxom je imel le še eno sezono in zato so ga aktualni nemški prvaki kupili po razmeroma nizki ceni.

Gravenberch je v nedavnem intervjuju priznal, da je njegova glavna prioriteta igralni čas: “V idealnem primeru bi bil rad uspešen pri Bayernu. Če ne bom dobil pravih priložnosti, bom moral to najti drugje. Trenutno o tem ne razmišljam in upam, da bom lahko spremenil svojo situacijo. Zame je to šele prva sezona, v kateri ne igram veliko. Zavedam se, da s tem dobivam dodatne izkušnje.”

Trener pri Bavarcih Thomas Tuchel je po tekmi lige prvakov proti Manchester Cityju komentiral tudi Nizozemčevo situacijo: “Zavedamo se njegovih kvalitet. Mora biti potrpežljiv in se boriti.”

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več