single
[3137,2]
189838

Thomas Tuchel: Od Augsburga do Bayerna (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
15. 4. 2023, 12.29

Med marčevskim reprezentančnim premorom so pri Bayernu povlekli nepričakovano potezo. Juliana Nagelsmanna je zamenjal Thomas Tuchel. Izkušeni devetinštiridesetletni strateg je na začetku sezone vodil Chelsea, a so ga Londončani po nesoglasju z novim lastništvom odpustili. Tuchel je prišel z namenom, da Bavarci sezono zaključijo na najboljši možen način. Vodstvo je hotelo osvojiti vsa tri možna tekmovanja.

A načrti se niso izšli. Bayern je v pokalu izpadel proti Freiburgu. Bavarci so domači obračun izgubili v sodnikovem podaljšku. Prav tako je najverjetneje izgubljena tudi liga prvakov. Nemški velikan je v preteklem tednu s 3:0 izgubil gostovanje pri Manchester Cityju. Za dodatne težave je poskrbel fizični obračun Sadia Mane in Leroya Saneja. Kljub temu se začetek v prvenstvu bil odličen. Pod Tuchlom so Bavarci zabeležili dve zmagi. Sprva so premagali Borussia Dortmund, nato Freiburg.

S tem ko je Tuchel prevzel Bayern se je pridružil domačemu klubu, saj nemški strateg prihaja iz Bavarske. Svojo trenersko kariero je začel pri Augsburgu in se kasneje preselil v Mainz. Tam je nadaljeval dobro delo Jürgena Kloppa in Mainz stabiliziral v Bundesligi. Naslednji korak je naredil pri Borussii Dortmund, kjer je v dveh letih osvojil pokalni naslov, a po sporu z vodstvom odšel. Nato se je preizkusil v tujini. Dobri dve leti je vodil PSG, s katerim je prišel v finale lige prvakov. Tam je bil boljši ravno Bayern. Popravni izpit se je Tuchlu ponudil leto kasneje, ko je prvak Evrope postal z Angleži.

VIDEO: Kariera Thomasa Tuchla

Video is not available for your country.

Več o Bundesligi in stanju pri Bayernu v nedeljo v studiu 3, 4, Šport! ob 15.00 na Šport TV 1. Gost bo Nejc Mravlja.

Video: Šport TV
Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več