single
[3137]
189361

Trener Borussie o sobotnem junaku: ”Več se mora smejati!”

Avtor: Kenny Jan
9. 4. 2023, 17.34

Strateg nemškega nogometnega velikana Borussie Dortmund Edin Terzić je priznal, da se je pred tekmo sestal in pogovoril z enim izmed svojih varovancev Youssoufajem Moukokojem. Očitno je bil pogovor izredno motivacijsko naravnan, saj je 18-letni Kamerunec na pomembni tekmi proti berlinskemu Unionu vstopil s klopi za rezerviste in v 79. minuti prispeval zmagoviti zadetek za 2:1.

Moukoko je na igrišče vstopil le pet minut, preden je dosegel svoj sedmi gol nemške ligaške sezone. Ob 4 asistencah na 20 odigranih tekmah za 18-letnika to sploh ni slaba statistika.

Seveda je imel po tekmi nasmeh ”do ušes”, vendar trener Terzić priznava, da v zadnjem obdobju ni bil tako srečen. ”Razočaran je bil, ker ni igral toliko, kot si je želel. Pred tekmo sem mu rekel, da trma in mrki pogledi ne bodo pomagali prav nič.”

”On je igralec, ki se mora več smejati,” je dodal 40-letni Nemec hrvaških korenin. ”Za vse igralce velja isto, če uživaš, ti je veliko lažje in nogomet je lepši.”

Dortmund se je z zmago proti neposrednemu konkurentu za visoko uvrstitev Union Berlinu (2:1) vrnil na zmagovita pota, potem ko je izgubil dve pomembni tekmi z Lepzigom in munchenskim Bayernom. Na lestvici je drugi, z dvema točkama zaostanka za ‘Bavarci’ in 5 točkami prednosti pred prej omenjenim moštvom iz prestolnice.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več