single
[3137,2]
189213

Tuchel pred Freiburgom: “Nismo v najboljši formi, a smo na poti do tja”

Avtor: Urban Kolman
8. 4. 2023, 11.30

Thomas Tuchel je svoj staž na klopi Bayerna začel idealno. Na prvi tekmi je prepričljivo premagal Borussio Dortmund in Bavarce ponovno dvignil na prvo mesto Bundeslige. A že na drugi se je vrnila nihajoča forma, ki je zaznamovala zadnje tedne Nagelsmanna. Bayern je med tednom izpadel iz pokala. Doma jih je premagal Freiburg. Ravno Freiburg je njihov nasprotnik v aktualnem krogu nemškega prvenstva. Vodilno moštvo že v soboto gostuje na Europa Park Stadionu. Obračun boste lahko spremljali ob 15.25 na Šport TV 1.

Varovanci Christiana Streicha bodo za Bavarce vse prej kot lahek zalogaj. Belo-rdeči tako kot v lanski sezoni tudi letos bijejo bitko za uvrstitev v ligo prvakov in so trenutno na četrtem mestu. Prav tako so eno izmed najboljših domačih moštev v prvenstvu. Na svojem stadionu so izgubili le en obračun. To je bila prva domača tekma sezone, ko jih je z 1:3 premagal Dortmund.

Tuchel je pred novim srečanjem s Freiburgom priznal, da izpada v pokalu ne bo pozabil še nekaj časa: “Še vedno je prisotno veliko razočaranje. Iz tega se moramo naučiti in ga uporabiti kot motivacija. Osredotočeno smo na tisto, kar je pred nami. Čaka nas še ena zelo zahtevna tekma v bitki za naslov.”

Devetinštiridesetletnik strateg ne bo mogel računati na Dayota Upamecana, ki je suspendiran in edinega pravega napadalca Erica Choupa-Motinga, ki je staknil poškodbo kolena. Nekdanji trener Chelsea je bil  priznal, da prave menjave zanj nima: “V napadu lahko igra Mathys Tel, a je tudi sam poškodovan. Tam lahko igrata tudi Sadio Mane in Serge Gnabry. Izbirali bomo med njima.”

Zaključil je: “Potrebujemo optimističen pogled. Poudarek smo dali na to, da atmosfera kljub porazu ostane pozitivna. Vedno bomo dali vse, kar zmoremo. Lahko priznamo, da še nismo najboljši, a smo na poti do tja.”

Freiburg – Bayern ob 15.25 na Šport TV 1

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več