single
[3137,2]
189150

Bundesliga: Bayern ostaja vodilni, do zmage tudi Borussia, Leipzig na četrto mesto

Avtor: Urban Kolman
8. 4. 2023, 17.45

V nemški nogometni ligi je po 27. krogih na vrhu ostal münchenski Bayern, ki je na gostovanju pri Freiburgu zmagal z 1:0. Borussia Dortmund je v drugem obračunu z vrha lestvice ugnala berlinski Union z 2:1. Razlika med prvim in drugim v Bundesligi tako ostaja dve točki.

Sobotni spored Bundeslige je postregel z dvema obračunoma ekip z vrha, ki so vse še vsaj teoretično v igri za naslov prvaka. Vodilni Bayern je gostoval pri Freiburgu, to pa je bil tudi neke vrste “povratni” obračun, saj sta se moštvi ta teden že merili v pokalu, kjer je slavil Freiburg in Bavarcem zadal boleč poraz.

Na sobotni ligaški tekmi sta tekmeca pokazala podobno trdo in taktično predstavo, z rahlo terensko premočjo Bayerna, a vsaj v prvem polčasu še brez golov. Bližje pa so bili domači, ko je Ritsu Doan pred koncem stresel vratnico. A takoj na začetku drugega polčasa je Matthijs de Ligt z neubranljivim strelom od daleč premagal domačega vratarja Marka Flekkna. Bayern je do konca nadziral potek tekme, si pripravil še nekaj zrelih priložnosti, a je ostalo pri minimalni zmagi.

Na drugem dvoboju z vrha pa sta se pomerila drugo- in tretjeuvrščena ekipa, Dortmund in Union. Porurci so imeli v prvem delu terensko premoč, kronali pa so jo z zadetkom Donyella Malena v 28. minuti. A Berlinčani so vrnili udarec, Kevin Behrens pa je v 61. izenačil. A so gostje vendarle ostali brez točke, saj je Youssoufa Moukoko v 79. minuti poskrbel za zmago rumeno-črnih.

Tretji sobotni zanimiv obračun pa je bil tisti med Bayerjem in Eintrachtom, ekipi lovita vstopnici za Evropo za naslednjo sezono. Domači so bolje začeli in z goloma Amina Adlija in Mousse Diabyja po prvem delu vodili z 2:0. V drugem polčasu je za Eintracht znižal Djibril Sow, dvome o zmagi pa je nato s tretjim golom Bayerja razblinil Sardar Azmoun v 90. minuti.

Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je v večerni tekmi gostoval pri Herthi in tesno zmagal. Za goste je zadel Amadou Haidara v 40. minuti, Kampl je odigral celo tekmo, s tremi točkami pa je zdaj Leipzig skočil na četrto mesto in ima točko več kot Freiburg (48-47).

Na preostalih popoldanskih tekmah je sta Mainz in Werder igrala 2:2, Augsburg pa je klonil proti Kölnu z 1:3. V nedeljo so do zmag prišli Borussia Monchengladbach, Stuttgart in Hoffenheim.

Bundesliga, 27. krog:

Sobota, 8. april:
Freiburg – Bayern 0:1
Borussia Dortmund – Union Berlin 2:1
Bayer Leverkusen – Eintracht Frankurt 3:1
Mainz – Werder Bremen 2:2
Augsburg – Köln 1:3
Hertha Berlin – RB Leipzig 0:1

Nedelja, 9. april:
Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg 2:0
Bochum – Stuttgart 2:3
Hoffenheim – Schalke 2:0

Lestvica: 

Foto: Simon Hofmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več