single
[3137,2,3194]
189009

Pri Olimpiji ne obupujejo: “Spor s Kölnom lahko rešimo izven sodišča!”

Avtor: Rene Vidmar
6. 4. 2023, 09.45

Že pred časom smo poročali, da je mednarodna nogometna zveza Fifa nemškemu prvoligašu Kölnu zaradi kršitve pri podpisu pogodbe z mladim Olimpijinim napadalcem Jako Čubrom Potočnikom določila prepoved podpisovanja igralcev. Vodstvo "kozličkov" se je na razsodbo, ki je odločila v prid Olimpije, že pritožilo na športno razsodišče CAS. Zdaj pa so roko sprave ponudili tudi v ljubljanskem klubu, kjer se želijo z nemškim prvoligašem pogoditi izvensodenjsko.

Dvostanjska rešitev spora bi namreč v primeru zavrnitve pritožbe utegnila koristiti tudi trenutno trinajstouvrščenemu klubu Bundeslige. V preteklosti je bilo namreč že več primerov, ko sta dvostranska dogovora klubov prevladala nad razsodbo sodišča. Köln je sicer po zdajšnji razsodbi poleg prepovedi podpisovanja igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih dobil tudi kazen v višini 54.000 evrov, ki jih mora nakazati Olimpiji.

Ravno to pa je predmet spotike pri Ljubljančanih. Olimpijino vodstvo si je namreč od neupravičene prekinitve pogodbe obetalo 1.5 milijona evrov odškodnine. Priložnost za rešitev spora so tako videli v pogajanjih, kjer bi lahko iztržili višji znesek. Toda vsi dozdajšnji pogovori so se izkazali za neuspešne.

Generalni direktor “kozličkov” Christian Keller je zato vodstvo Olimpije že obtožil nerealnih zahtev. Zdaj pa se je v nemških medijih na očitke odzval tudi Olimpijin podpredsednik Christian Dollinger. “Kellerjevih izjav nismo sprejeli dobro. Nikakor se ne obnašamo kot nagajivi otroci. Sam sem se vedno pripravljen pogajati. Kljub razsodbi sodišča bi še vseeno lahko našli skupni dogovor.”

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več