single
[3137,2]
185250

De Ligt pred obračunom z Unionom: “Zadnjih nekaj rezultatov ni bilo dobrih, zato štejejo zgolj tri točke!”

Avtor: Rene Vidmar
26. 2. 2023, 08.47

Nedeljsko nogometno popoldne bo Šport TV bo postreglo z enim izmed največjih obračunov, ki jih v tem trenutku lahko ponudi Bundesliga. Točkovno izenačena münchenski Bayern in berlinski Union se bosta namreč v derbiju vrha pomerila za prvo mesto na lestvici.

Eden izmed glavnih adutov Bavarcev v obrambi bo zagotovo Matthijs de Ligt. Triindvajsetletni branilec se je Bayernu iz Juventusa za visokih 67 milijonov evrov pridružil pred začetkom letošnje sezone. Od tedaj se je pri serijskih nemških prvakih dodobra uveljavil v začetni enajsterici Juliana Nagelsmanna.

Kljub povedanemu pa je de Ligt tekme na nedavno končanem svetovnem prvenstvu z izjemno uvodnega obračuna proti Senegalu začenjal na klopi za rezervne igralce. Namesto da bi se tedaj pritoževal nad odločitvijo Louisa van Gaala, je 23-letni branilec to vzel kot lekcijo.

“Situacija mi je služila kot motivacija za napredek pri Bayernu. Van Gaalova odločitev, da me posadi na klop, me je nedvomno presenetila. Dojel sem, da je bilo potrebno nekaj spremeniti,” je dogodke v Katarju pokomentiral mladi Nizozemec.

Po vrnitvi s svetovnega prvenstva je napočil čas za analize. De Ligt se je odločil, kaj bo potrebno v nadaljevanju spremeniti. “Dva tedna sem si privoščil počitek, tako da sem lahko potem na polno začel s treningi. Zdaj se bolje počutim v svojem telesu. Veliko bolj sem eksploziven. Izboljšal sem svojo prehrano. To min pomaga na igrišču. Ko si lažji, si hitrejši.”

Če de Ligt pod zdaj že nekdanjim selektorjem Nizozemske ni bil v prvem planu, pa tega ne moremo reči za Nagelsmannov Bayern. V navezi z Dayotom Upamecanom je namreč v obrambi oblikoval zanesljivo partnerstvo. Bavarski klub je z obrambno dvojico v Bundesligi namreč izgubil zgolj dva obračuna. Nazadnje pa so v ligi prvakov uspeli utišati še PSG.

Zdaj obrambni tandem čaka nov izziv. V nedeljo na Allianz Areno prihaja presenečenje letošnje sezone Union iz Berlina. Kljub temu da so Bavarci “železne” ugnali na zadnjih sedmih medsebojnih srečanjih, se nam obeta napet obračun. “Vsi v klubu se zavedamo, kako pomembna tekma je pred nami. Zadnjih nekaj rezultatov ni bilo dobrih. Zaradi tega smo še toliko bolj željni uspeha. Tri točke morajo ostati v Münchnu,” zaključuje de Ligt.

Bayern München – Union Berlin, v nedeljo od 17.25 na Š1!

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več