single
[3137]
185184

Dobra novica za Bayern pred derbijem vrha, vrača se ”okrepitev desetletja”

Avtor: Kenny Jan
25. 2. 2023, 09.38

Celotna nogometna Nemčija je v pričakovanju derbija vrha elitne Bundeslige med munchenskim Bayernom in berlinskim Unionom. Na tiskovni konferenci pred spopadom je trener 'Bavarcev' Julian Nagelsmann novinarjem razkril, da se v moštvo vrača Sadio Mane, obračun pa naj bi od prve minute začel tudi Thomas Muller.

Zaradi poškodbe je bil senegalski reprezentant Sadio Mane, ki je v Munchen poleti prišel iz Liverpoola, odsoten vse od 8. novembra. Vrača se v pravem trenutku, v kadru bo že za nedeljsko tekmo proti presenečenju sezone Union Berlinu, ki ima na tretjem mestu isti točkovni izkupiček kot druga Borussia Dortmund in vodilni Bayern Munchen.

Ne moremo še pričakovati, da bo Mane zaigral od prve minute, saj ni še stoodstotno pripravljen: ”Nanj ne moremo računati od samega začetka tekme, a smo kljub temu zelo veseli, da je zopet z nami,” je zadovoljen Nagelsmann.

Je pa 35-letni domači strateg razkril delček svojega jutrišnjega mozaika: potem, ko je bil zaradi rdečega kartona Dayota Upamecanoja proti Borussii Monchengladbach ob porazu z 2:3 v prejšnjem krogu dokaj hitro iz igre potegnjen Thomas Muller, bo 33-letnik derbi začel od prve minute.

”Thomas je zelo izkušen nogometaš,” je potrdil Nagelsmann. ”Povedali smo mu razloge za zadnjo odločitev, pogovarjali smo se veliko časa, saj ni bil najbolj zadovoljen. Vendar on je velik profesionalec. V nedeljo začne, saj je za nas zelo pomemben.”

Bayern Munchen – Union Berlin, v nedeljo, ob 17.25, na Š1!

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več