single
[3137,2]
184237

Reus in BVB odprla pogovore o podaljšanju

Avtor: Urban Kolman
16. 2. 2023, 09.23

Borussia Dortmund, ki je v sredo na prvi tekmi osmine finala lige prvakov doma z 1:0 premagala Chelsea, naj bi po poročanju Bilda začela pogovore o podaljšanju pogodbe s kapetanom Marcom Reusom. Triintridesetletniku ob koncu aktualne sezone poteče pogodba, zato bodo črno-rumeni s podaljšanjem morali pohiteti.

Po poročanju Bilda je napadalni vezist pogovore pričakoval že ob koncu leta 2022, a vodstvo Dortmunda, je bilo zaposleno s pogovori z mladim Youssoufo Moukokom. Zdaj je na vrsto prišel kapetan, ki od kluba pričakuje vsaj dveletno pogodbo. Ali jo bo s strani Dortmunda tudi prejel, je za zdaj še neznano, saj bo nemški reprezentant maja dopolnil štiriintrideset let.

Glavne ovire pri sklenitvi nove pogodbe naj ne bi predstavljala dolžina le te, temveč višina plače. Vodstvo črno-rumenih naj bi hotelo Reusu zmanjšati osnovno plačo in mu razliko vrniti z različnimi bonusi. V primeru, da Reus sprejme manjšo osnovno plačo se pričakuje podaljšanje. Velik zagovornik kapetana je tudi trener Edin Terzić, ki želi Reusa še naprej videti v svoji ekipi.

Nekoliko drugačna je zgodba z Matsom Hummelsom, ki mu poleti prav tako poteče pogodba. Štiriintridesetletnik je pripravljen znižati plačo, a klub mu nove pogodbe za zdaj še ni ponudil.

Borussio, ki je ob vrnitvi Bundeslige nanizala pet zaporednih zmag in se Bayernu približala na tri točke, v nedeljo čaka domači obračun z berlinsko Hertho. Varovanci Edina Terzića bodo iskali že osmo zaporedno zmago v vseh tekmovanjih.

Bundesliga: Borussia Dortmund – Hertha, nedelja ob 17.25 na Š1

Foto: Thomas Eisenhuth/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več