single
[3137]
183861

VIDEO: Haberer z volejem skoraj preluknjal mrežo Leipziga in Union ohranil tik za petami Bayerna

Avtor: Klemen Verlič
12. 2. 2023, 11.57

Nogometaši berlinskega Uniona nadaljujejo izjemno zgodbo, ki jo pišejo v letošnji izvedbi Bundeslige. Po dvajsetih krogih med nemško elito tudi po izjemno pomembni zmagi nad Leipzigom namreč ostajajo na drugem mestu.

Potem ko se je zdelo, da je Union v lanski sezoni s petim mestom dosegel višek svoje sposobnosti, pa v letošnji klub iz nemške prestolnice dokazuje, da temu ni tako. Vodilnemu Bayernu v boju za naslov prvakov Union ne dopušča prostora za napake, saj za Bavarci zaostaja za eno samo točko.

Tako ostaja tudi po derbiju 20. kroga, v katerem je Union z 2:1 premagal Leipzig. Za potezo tekme pa je v 61. minuti poskrbel Janik Haberer, ki je izid na 1:1 poravnal z izjemno močnim in natančno odmerjenim volejem, ki mu po vsej verjetnosti ne bi bil kos noben vratar na svetu.

VIDEO: “Bomba” Habererja za izenačenje Uniona

Potem ko je Leipzig v nedeljo zvečer sicer povedel po golu Benjamina Hennrichsa v 24. minuti, je preobrat Berlinčanov z bele točke v 72. dopolnil Robin Konche. Leipzig je v zadnjih minutah vse moči obrnil proti lovu na izenačenje, najbližje pa je bil v samih izdihljajih tekme. Vseeno pa tudi takrat žoga ni želela v gol.

VIDEO: Drama pred vrati Uniona v zadnjih trenutkih tekme

Po zmagi Uniona, Bayerna, dortmundske Borussie in Freiburga pa so soigralci Kevina Kampla na lestvici nazadovali na peto mesto. V primeru zmage Eintrachta nad Kölnom pa se jim obeta celo padec na šesto.

Köln – Eintracht Frankfurt ob 17.25 na Š1!

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več