single
[3137]
183732

Sila neobičajno navodilo stratega Bayerna, ki pričakuje, da bo njegov zvezdnik v igri čim bolj len

Avtor: Blaž Magdič
11. 2. 2023, 08.19

Pred vodilno ekipo Bundeslige je v sobotnem popoldnevu dvoboj dvajsetega kroga, kjer vprašanja o favoritu ne bi smelo biti. Na Allianz Areno prihaja Bochum, ki ima 21 točk manj od bavarskih zvezdnikov. Tekmo si boste lahko od 15.25 dalje ogledali na Šport TV 1.

Po seriji treh zaporednih remijev na začetku koledarskega leta 2023 se serijski nemški prvaki očitno le vračajo v pravi ritem. Na zadnjih dveh obračunih so zmagali, skupno pa dosegli kar osem zadetkov. Najprej so v pokalnem tekmovanju s kar 4:0 izločili Mainz, pred šestimi dnevi pa so na zahtevnem ligaškem gostovanju pri Wolfsburgu slavili s 4:2.

Samozavest in optimizem sta pri varovancih Juliana Nagelsmanna še kako dobrodošla, saj Nemce v torek čaka dvoboj osmine finala lige prvakov proti nesramno bogatemu PSG-ju, ki mu na igrišču poveljuje Lionel Messi. Tudi za voljo težko pričakovane na evropski sceni mnogi menijo, da bo mladi strateg Bayerna nekaterim nosilcem proti Bochumu ponudil počitek. Sam o tem ne želi govoriti, priznava pa, da se utegnejo določenim igralcem spremeniti primarne naloge na zelenici.

“Leon Goretzka bo v soboto zagotovo na igrišču, a njegova vloga bo spremenjena. Ne želim, da pretirano sodeluje v napadalnih akcijah in igra v obeh kazenskih prostorih. V zadnjem obdobju se to ni izkazalo kot uspešno. Tokrat sem mu jasno povedal, da pričakujem, da bo na sredini igrišča čim bolj len. Igrati mora pametno, saj bo naša “varovalka” v primeru napak,” je nemški sedmi sili 35-letni strokovnjak.

Bundesliga, Bayern München – Bochum, sobota ob 15.25 na Šport TV 1.

 

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več