single
[3137]
183696

Bundesliga: Bayern brez težav mimo Bochuma, Union Bavarcem ostaja tik za petami

Avtor: Klemen Verlič
10. 2. 2023, 14.16

Nogometaši Bayerna iz Münchna in Borussie Dortmund so bili uspešni v 20. krogu nemškega prvenstva. Bavarci so na domačem stadionu premagali Bochum s 3:0, Borussia pa je bila v gosteh boljša od Werderja Bremna z 2:0. V derbiju kroga je Union Berlin po preobratu v drugem polčasu zmagal v Leipzigu z 2:1.

Bayern München je prvič po novembru vpisal tri zaporedne zmage in potrdil dobro pripravljenost pred prvo tekmo osmine finala lige prvakov v torek v Parizu. Povsem drugače kot Francozi oziroma zvezdniški PSG, ki je danes v francoski ligi izgubil proti Monacu (3:1).

Za Bayern so zadeli Thomas Müller (41.), Kingsley Coman (64.) in Serge Gnabry iz najstrožje kazni v 74. minuti.

V dobri formi pred nadaljevanjem lige prvakov je tudi Borussia Dortmund, ki je v 2023 dobila vseh šest tekem. Po trinajsti zmagi za vodilnim Bayernom zaostaja tri točke.

Borussia, ki bo v sredo gostila Chelsea, je prvi zadetek dosegla v 67. minuti. Osemnajstletni Jamie Bynoe-Gittens, ki je v igro prišel le minuto prej, je zadel mrežo Werderja z močnim in natančnim strelom. Šest minut pred iztekom tekme je končni izid postavil Julian Brandt.

V derbiju kroga je v Leipzigu, za katerega Kevin Kampl tokrat ni igral, gostoval drugouvrščeni Union Berlin. Gostitelji so povedli v 24. minuti po strelu Benjamina Henrichsa in slabem posredovanju vratarja Frederika Ronnowa, Berlinčani so izenačili po lepem zadetku Janika Habererja (61.) ter povedli iz enajstmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Robin Knoche (72.).

S peto zaporedno zmago, skupno 13., je Union zadržal drugo mesto in točko zaostanka za Bayernom, Leipzig pa je po četrtem porazu ostal na petem mestu. Za četrtim Freiburgom zaostaja točko, za prvim mestom pa sedem točk.

Na ostalih prizoriščih je Freiburg z dvema enajstmetrovkama v drugem polčasu obrnil zaostanek proti Stuttgartu v zmago z 2:1, Leverkusen je po dveh porazih vpisal zmago s 3:1 proti Hoffenheimu, Mainz pa je bil z enakim rezultatom boljši od Augsburga.

V nedeljo je Hertha v Berlinu presenetila Borussio Mönchengladbach in jo premagala s kar 4:1. Krog je z visoko zmago nad Eintrachtom s 3:0 zaokrožil Köln.


20. krog Bundeslige: 

Petek, 10. 2.
Schalke – Wolfsburg 0:0

Sobota, 11. 2.
Bayern München – Bochum 3:0
Werder Bremen – Borussia Dortmund 0:2
Freiburg – Stuttgart 2:1
Mainz – Ausburg 3:1
Hoffenheim – Bayer 1:3
Leipzig – Union Berlin 1:2

Nedelja, 12. 2.
Hertha – Borussia Mönchengladbach 4:1
Köln – Eintracht 3:0

Lestvica Bundeslige: 


Standings provided by Sofascore

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več