single
[3137,2]
183242

Bayern se je vključil v boj za japonskega zvezdnika

Avtor: Rene Vidmar
5. 2. 2023, 10.31

Japonski mediji vse glasneje poročajo o tem, da se je za zvezdnika frankfurtskega Eintrachta Daichija Kamado resneje začel zanimati tudi münchenski Bayern. Bavarce naj bi prepričalo dejstvo, da bo 26-letni Japonec po koncu sezone na voljo kot prost igralec.

Kamada je trenutno v zadnjem letu pogodbe z ”orli”. Kot tak velja za enega izmed najbolj zaželenih vezistov na nogometni tržnici. Klubom namreč zanj poleti ne bo potrebno odšteti odškodnine.

Eintracht je sicer že pred časom na naslov 26-letnika poslal zadnjo ponudbo za podaljšanje sodelovanja. Toda prihodnost napadalnega vezista je za zdaj še povsem odprta. To še posebej velja po tem, ko so potihnile govorice, ki so trdile, da je Japonec že sklenil dogovor z dortmundsko Borussio.

V igri je bil sicer do zadnjega dneva zimskega prestopnega roka tudi Manchester United. Toda športni direktor Eintrachta Markus Krösche se je držal obljube, da do konca sezone ne bo prodal nobenega ključnega igralca. ”V zimskem prestopnem roku ne želimo izgubiti nobenega igralca. Mogoče bomo posodili enega ali dva nogometaša, nikakor pa ne bomo prodali nobenega ključnega igralca,” je tako že decembra zatrjeval Krösche.

Po mnenju Japoncev to zdaj utegnejo izkoristiti Bavarci. Serijski nemški prvaki so namreč znani po tem, da v klub radi pripeljejo proste nogometaše. To so nenazadnje dokazali prihodi Noussaira Mazraouija, Ryan Gravenbercha in Daleya Blinda.

Kamada je sicer tudi v letošnji sezoni še kako pomemben mož aktualnih zmagovalcev lige Europa. Japonski vezist je namreč v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih za orle na 25 tekmah dosegel 12 zadetkov in 5 podaj. Njegova tržna vrednost pa se giblje okoli 30 milijonov evrov.

Bundesliga: Wolfsburg – Bayern München, v nedeljo od 17.25 na Š1!

Foto: Simon Hofmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več