single
[3137]
182789

Bavarci se pošteno tolčejo po glavi: ”Tega si ne moremo privoščiti!”

Avtor: Kenny Jan
30. 1. 2023, 18.57

Bayern je remiziral že tretjo ligaško tekmo zapored. Sicer ostaja na vodilnem mestu, a se je drugi Union Berlin približal na vsega točko zaostanka. Treba je upoštevati še Leipzig, ki ima 2 točki manj od Bayerna, Borussia Dortmund in Freibug jih imata 3, 5 zaostaja Eintracht, ki je v zadnjem krogu na Allianz Stadiumu v Munchnu do neodločenega izida 1:1 prišel z dobro igro v drugem polčasu.

”Tekmo smo dobro začeli,” je dejal glavni strateg Julian Nagelsmann. Njegovi varovanci so povedli v 34. minuti prek Leroya Saneja, bili podjetnejši in vse je izgledalo, da bodo ‘Bavarci’ prišli do enajste letošnje zmage.

A je bila slika v drugem polčasu povsem obratna. Bayern ni deloval sebi podobno, Eintracht pa je to znal izkoristiti z zadetkom Koloja Muanija v 69. minuti. ”V drugem polčasu smo se upočasnili, bili smo predolgi, ko smo prejeli zadetek, nismo bili več tako močni, izgubili smo kontrolo nad obračunom in delali preveč napak,” je drugi del opisal Nagelsmann. ”Na koncu je remi pošten in upravičen rezultat. Seveda bi radi vselej zmagali, a moramo spremeniti določene stvari.” 

Z izjavami trenerja se strinja tudi igralec Thomas Muller: ”Frankfurt nam je onemogočal razvoj igre, še posebej v drugem polčasu. Zaradi njihove kompaktnosti smo si težko ustvarjali priložnosti. Nismo zadovoljni s tremi tekmami brez zmage, a to ne bi smelo imeti negativnega vpliva na ekipo.”

Branilec Matthijs De Ligt je opozoril, da je Bayern na vseh tekmah v nadrejenem položaju, a se s svojo igro samega sebe uspava, glavna težava pa je v zadnjem času doseganje golov: ”Dobro je treba igrati celotno tekmo, ne samo prvi polčas. Mi smo Bayern, ne moremo si privoščiti treh tekem brez zmage.” 

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več