single
[3137]
182125

Strateg Bayerna že po eni tekmi nima besed za Neuerjevega naslednika

Avtor: Blaž Magdič
23. 1. 2023, 09.49

Veliko jeze, razočaranja in nezadovoljstva je bilo med navijači Bayerna, ko so po koncu svetovnega prvenstva v Katarju izvedeli, da bo klub vsaj do konca sezone 2022/2023 brez prvega vratarja Manuela Neuerja. Izkušeni Nemec se je poškodoval med smučanjem.

Mnogi so menili, da je takšna oblika rekreacije izrazito neodgovorna za enega izmed najbolje plačanih nogometašev v Bundesligi. Bojda je padlo kar nekaj “ostrih” besed tudi s strani klubskih veljakov, a škode se ne da več popraviti.

Bavarci so hitro zavihali rokave in naslednika Neuerja našli kar pri konkurentih. Pred dnevi so na Allianz Areno iz Borussie Monchengladbach pripeljali švicarskega reprezentanta Yanna Sommerja. Za usluge enega najboljših vratarjev zadnjih let med nemško elito so plačali osem milijonov evrov.

Vsak evro je bil porabljen koristno in pametno, vsaj tako pravi strateg Julian Nagelsmann, ki je nad Švicarjem navdušen že po eni tekmi. Sommer je stal med vratnicama celotno tekmo ob petkovem remiju proti RB Leipzigu.

“Yann je odigral odlično tekmo. Veliko je igral z žogo, njegova karizma na igrišču pa je tako ali tako nekaj posebnega. Zanj res nimam besed. Ni zbral prav veliko obramb, a v nevarnih situacijah je bil na mestu. Sploh ni izgledalo, da za naš klub igra šele prvo tekmo,” je za Bayern TV razlagal navdušeni strateg.

Pred Bavarci je naslednja naloga že v torek zvečer, ko na Allianz Areni gostuje Köln. Dvoboj si lahko od 20.25 dalje ogledate na Šport TV 1.

 

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več