single
[3137]
181512

Bavarci po remiju s Šeškom: Atmosfera v moštvu je izjemna

Avtor: Klemen Verlič
14. 1. 2023, 14.45

Nogometaši Bayerna na zadnji prijateljski tekmi pred nadaljevanjem Bundeslige niso uspeli premagati Salzburga Benjamina Šeška, a so pred prvo tekmo drugega dela Bundeslige izjemno optimistični.

Bayern bo uvodno tekmo 16. kroga nemškega prvenstva odigral prav proti Leipzigu, bodočemu klubu slovenskega napadalnega asa. Nadaljevanje Bundeslige pa bodo varovanci Juliana Nagelsmanna pričakali kot vodilna zasedba lige s štirimi točkami prednosti pred drugim Freiburgom.

Nekdanji trener Leipziga s predstavo svojega moštva proti Salzburgu ni mogel biti povsem zadovoljen. Bayern je bil namreč večji del tekme v zaostanku, v zaključku celo povedel, a se na koncu moral zadovoljiti z remijem s 4:4. Nagelsmann je bil v petek zvečer zadovoljen predvsem z igro svojih mladih varovancev.

“Mladi nogometaši, ki sem jim dal priložnost za igro, so jo tudi izjemno izkoristili. Tel je igral odlično. Tudi Ibrahimović in drugi. Da je Musiala fantastičen, že tako ali tako vemo. Tekma je služila kot koristen test, ki je pokazal, na koga se lahko zanesem tudi, ko bo šlo zares,” je po obračunu dejal Nagelsmann.

Vse pomembnejšo vlogo v bavarski zasedbi dobiva tudi najstniški zvezdnik Jamal Musiala, ki se je bolj kot na rezultat tekme, osredotočil na nadaljevanje Bundeslige. “Seveda bi bilo lepo zmagati, a po mojem mnenju smo igrali dobro. Odkrili pa smo nekaj podrobnosti, ki jih bo potrebno še izboljšati. Atmosfera v ekipi je izjemna, saj se skupaj trudimo vsak dan igrati boljše. Vsi komaj čakamo, da se vse skupaj znova začne zares,” je dodal Musiala.

Leipzig – Bayern München v petek ob 20.25 na Š1!

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več