single
[3137]
181430

Kako priti v formo? Najprej premagati Šeška!

Avtor: Kenny Jan
13. 1. 2023, 09.26

Nemški Bundesligaš Bayern Munchen bo v petek zvečer odigral svojo edino tekmo v zimskih pripravah, preden se vrne na nemške prvoligaške zelenice in nadaljuje z državnim prvenstvom. Tekma bo odigrana na enem izmed Bayernovih pomožnih igrišč, obračun pa si boste lahko ogledali na programu Š1, s pričetkom ob 17.55.

Četa Juliana Nagelsmanna se je pravkar vrnila s sedemdnevnega potenja na ekipnih pripravah v Dohi. ”Razpoloženje je dobro, za kar sem vesel,” je dejal 35-letni glavni trener. Na voljo ni več veliko časa, že prihodnji petek, 20. januarja, ‘Bavarci’ odhajajo na zahtevno gostovanje k RB Leipzigu. Že prva tekma pomladi bo zelo pomembna v lovu za vodilnim mestom lige, zato se bo treba čimbolje uigrati že prej, na prijateljskem srečanju proti Leipzigovemu bratskemu klubu Salzburgu, za katerega nastopa slovenski diamant Benjamin Šeško.

”Imamo zgolj eno tekmo med pripravami, ki pa bo zelo podobna našemu prvemu izzivu v Bundesligi,” nadaljuje Nagelsmann. Zaradi tega je že napovedal, da bo s svojimi najboljšimi posamezniki nastopil vsaj 60 minut. Priložnost bodo kasneje vsekakor dobili tudi igralci, ki v ekipi nimajo tako vidne vloge.

Salzburg lahko v spopad s serijskimi nemškimi prvaki vstopi povsem neobremenjeno, saj se njihova uradna sezona nadaljuje šele 3. februarja, ko bodo iskali napredovanje v avstrijskem pokalu proti Sturm Grazu, za katerega nastopata Jon Gorenc Stankovič in Tomi Horvat. Še pred tem imajo ‘Rdeči biki’, poleg Bayerna, na sporedu tri pripravljalne tekme s praško Sparto, Karlsruherjem in Slovanom iz Bratislave.

”Bayern je v boljši pripravljenosti, saj je prej začel priprave na sezono. To za nas predstavlja velik izziv, ki pa se ga vsekakor veselimo,” je dejal trener Salzburga Matthias Jaissle. To bo že peti medsebojni obračun nemških rekorderjev in avstrijskih prvakov v zadnjih 2 tekmovalnih obdobjih, vsi prejšnji štirje so bili odigrani v sklopu elitne lige prvakov, v kateri je Bayern pobral 3 slavja, 1-krat nismo videli zmagovalca.

Pri Bayernu lahko pričakujemo debi nizozemskega zimskega novinca Daleyja Blinda, na stranskem tiru so poškodovani Sadio Mane, Manuel Neuer, Lucas Hernandez, Bouna Sarr ter obolela Noussair Mazraoui in Matthijs De Ligt. Pri Salzburgu bodo naše oči definitivno uprte v dokazovanje Benjamina Šeška, ki je poleti z golom proti Liverpoolu dokazal, da mu prijateljske tekme proti evropskim velikanom očitno ležijo.

Prijateljska tekma: Bayern Munchen – RB Salzburg, ob 17.55, samo na Š1! 

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več