single
[3137]
181183

Bolezen premagana, draga okrepitev Borussie (končno) pred debijem

Avtor: Kenny Jan
10. 1. 2023, 09.34

Življenje zna pisati tudi težke zgodbe, a ko se vanjo vključi nogomet, je vse veliko lepše. Sebastian Haller, ki je bil po izvrstni sezoni v Ajaxu julija predstavljen kot velika okrepitev dortmundske Borussie, se po 6-mesečnem uspešnem boju proti raku na modih vrača na travnate zelenice. Srečni niso samo strokovni delavci v klubu, ampak tudi navijači, ki bodo, samo da bi ga pozdravili in mu zaželeli zdravja, v velikem številu romali na prijateljsko tekmo proti drugoligašu.

V eni sezoni 34 zadetkov, in to v nizozemski Eredivisie, ki velja za zelo atraktivno ligo, ni slaba statistika. Osemindvajsetletni napadalec Sebastian Haller si je več kot zaslužil drag prestop v eno izmed 5 najmočnejših evropskih lig.

A kmalu po podpisu za dortmundsko Borussio julija lani so se začele težave. Med poletno pripravljalno turnejo po Švici ga je večino časa obdajala slabost, raziskave pa so pokazale najhujše, kar ne bi privoščili niti najhujšemu sovražniku – raka na modih.

Sledili sta dve operaciji in kemoterapije, takoj na začetku novega leta pa vesela novica – Haller je dobil zeleno luč in se 2. januarja pridružil soigralcem na treningih. ”Sedaj se počutim v redu,” je dejal sredi priprav v španski Marbelli. ”Za menoj je zelo težkih 6 mesecev. Srečen sem, da sem znova v družbi soigralcev in da lahko treniram. Ni bilo lahko, je bilo pa vsekakor vredno se boriti. To je tudi pomemben del mojega poklica, tistega, ki ga imam najraje . igranje nogometa.”

Po besedah zdravniške službe dortmundskega velikana Haller napreduje dobro, tako da bi lahko za Borussio (končno) debitiral na prijateljski tekmi proti Fortuni Dusseldorf, hkrati pa bi predstavljal pomembno pridobitev za drugi del aktualne sezone Bundeslige. ”Tudi mi smo prezadovoljni, da je nazaj,” navdušenja ni skrival športni direktor Sebastian Kehl. ”Dali smo mu vso potrebno podporo, svoje najboljše strokovnjake, veliko pa si je pomagal tudi sam.”

Hallerja boste lahko prvič na delu v dresu Borussie spremljali ob 15.55 samo na programu Š1!

Foto: Maik Hölter via Guliver

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več