single
[3137]
181124

Dortmund v skrbeh: Reus prejema vse več ponudb, pogodbe še vedno ni podaljšal

Avtor: Klemen Verlič
9. 1. 2023, 12.26

Dolgoletni član in kapetan dortmundske Borussie Marco Reus bi po poročanju nemških medijev lahko že poleti klub zapustil. Med drugim je bogato ponudbo na njegov naslov že poslal tudi saudski Al-Nassr.

Najbrž noben nogometaš Borussie iz Dortmunda ne pooseblja bolj kot prav nemški reprezentant in kapetan moštva Marco Reus. Vse odkar se je napadalec klubu znova pridružil leta 2012, Reus velja za pravega talismana moštva iz Porurja. Vseeno pa bi se po poročanju nemških medijev, to v kratkem že lahko spremenilo.

Izkušeni Nemec, ki sicer velja za enega najbolj zvestih nogometašev v evropskem nogometu, namreč z Borussio še vedno ni podaljšal pogodbe, ki mu poteče ob koncu letošnje sezone. Njegov agent je prav tako razkril, da se zanj zanimajo številni klubi po svetu. O situaciji pa je zdaj spregovoril tudi Reus sam.

“S ponudbami drugih moštev se ukvarja ekipa okoli mene. Meni je pomembno le, da do konca sezone ostanem zdrav. Kaj se bo zgodilo takrat, bomo videli. Seveda ni idealno, da le nekaj mesecev do izteka pogodbe, še vedno nimam nove, a se s tem ne smem obremenjevati. Moj fokus je povsem drugje,” je o govoricah o njegovem morebitnem odhodu iz Dortmunda dejal Marco Reus.

Res, da se je Borussio težko predstavljati brez 33-letnika, a finančna situacija pri nemškemu klubu ni idealna. Če bi Reus ostal del zasedbe, bi najbrž moral sprejeti zmanjšanje svoje trenutne plače. Ob bogatih ponudbah, ki poleg Savske Arabije prihajajo tudi iz ZDA in nekaterih največjih evropskih klubov, pa je kapetan Dortmunda pred zahtevno odločitvijo.

Borussia Dortmund – Fortuna Dusseldorf v torek ob 15.55 na Š1!

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več