single
[3137]
181059

Bavarci ostali brez besed: Francoz ne bo podaljšal pogodbe, želi po poteh Lewandowskega

Avtor: Blaž Magdič
8. 1. 2023, 15.44

Hitro se bliža 20. januar, ko bo na prvi slovenski športni televiziji vnovič vstopila v ospredje spektakularna nemška Bundesliga. Po dvomesečnem odmoru se bosta v derbiju 16. kroga najprej udarila RB Leipzig in münchenski Bayern, ki v novo leto vstopa z najvišje pozicije na lestvici.

Kljub temu, da ima bavarski ponos po petnajstih odigranih tekmah štiri točke prednosti pred Freiburgom in še dve več pred rdečimi biki iz Leipziga, pa na Allianz Areni v začetku novega koledarskega leta ne vlada najboljše vzdušje.

Slabo voljo je prinesla nepotrebna in milo rečeno neodgovorna poškodba Manuela Neuerja, ki je po nastopu na svetovnem prvenstvu padel na smučarskem dopustu in bo manjkal vsaj do konca aktualne sezone. Odgovorni zdaj pospešeno iščejo okrepitev med vratnicama, ki bi vsaj malenkost omilila odsotnost enega najboljših vratarjev na svetu.

Očitno pa bodo morali serijski nemški prvaki kmalu iskati tudi novega branilca. Po poročanju Sport Bilda želi Benjamin Pavard zapustiti Bundesligo že pred iztekom pogodbe, ki ga s klubom veže do junija 2024. Francoz, ki je z izbrano vrsto leta 2018 postal svetovni prvak, naj bi že stopil v kontakt z Barcelono, kjer so navdušeni nad njegovo željo po prihodu v katalonsko prestolnico.

Ostaja vprašanje, ali se bi lahko 26-letnik z aktualnim in bodočim delodajalcem dogovoril za prestop že ob koncu te sezone, ali pa bi odšel kot prost igralec čez leto in pol. Njegova tržna vrednost ta hip znaša 35 milijonov evrov in Bayern ga po koncu sezone 2022/2023 zagotovo ne misli izpustiti za drobiž…

 

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več