single
[3137]
174075

Zlati deček nemškega nogometa po več kot šestih mesecih spet brca

Avtor: Blaž Magdič
25. 10. 2022, 12.17

Nadarjeni nemški nogometaš Florian Wirtz se je po marčevski poškodbi kolena, ko si je strgal križno vez, vrnil na treninge Bayerja iz Leverkusna, a je njegov nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju še naprej vprašljiv, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za zdaj namreč še ni jasno, kdaj bo lahko nastopil na tekmah Bayerja.

Nemški selektor Hansi Flick je namreč že večkrat dejal, da bo v ekipo za SP vključil le igralce, ki bodo povsem pripravljeni za nastope na prvenstvu, ki se bo začelo 20. novembra.

Devetnajstletni Wirtz je junija podaljšal pogodbo z Bayerjem do konca sezone 2026/27. V prejšnji sezoni je do marčevske poškodbe v vseh tekmovanjih zbral 31 nastopov ter se desetkrat vpisal med strelce, obenem je prispeval še 14 podaj.

V svoji kratki profesionalni karieri je za Leverkusen odigral že 78 tekem in dosegel 19 golov ter 22 podaj, štirikrat pa je oblekel tudi dres nemške reprezentance, za katero je debitiral 2. septembra lani.

Njegov Bayer je sicer v hudi rezultatski krizi, lekarnarji, ki sicer nastopajo tudi v ligi prvakov, so po enajstih prvenstvenih tekmah šele na petnajstem mestu. Na njihovem kontu je skromnih devet točk, kar je zanje najslabši izkupiček v tem delu sezone v zadnjih štiridesetih letih.

 

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več