single
[3137,2]
173754

Bayern z zadetki Musiale in Choupo-Motinga slavil v Hoffenheimu (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
22. 10. 2022, 17.25

Bayern po 10. odigranih krogih nemškega prvenstva nepričakovano ni zasedal 1. mesta. Bavarci so bili na drugi, medtem ko so prvi Union Berlin. V 11. krogu so aktualni prvaki imeli zahtevno nalogo, gostovali so pri nekdanji ekipi Juliana Nagelsmanna Hoffenheimu. Na koncu so slavili z 2:0 in se železnim približali na 1 točko.

Hoffenheim je v novo sezono, v kateri jih vodi Andre Breitenreiter vstopil po pričakovanjih in po 10. krogih bil na 5. mestu v boju za evropska tekmovanja. Po treh tekmah brez zmage so v prejšnjem krogu slavili na gostovanju pri Schalkeju.

Od samega začetka je pobudo na obračunu prevzel Bayern in pritisnil na vrata domačinov. Pritisk je obrodil sadove, ko so Bavarci povedli v 17. minuti. Zadetek je dosegel mladi talent Jamal Musiala, po tem, ko je podajo iz kota podaljšal Leon Goretzka. Gostje so nadzorovali tudi nadaljevanje srečanja in v 38. minuti povišali prednost, ko je po predložku Serga Gnabryja gol dosegel Eric Choupo-Moting.

V drugem polčasu gledalci na Rhein-Neckar-Areni zadetkov niso videli. Bavarci to tako iz Hoffenheima odšli s tremi točkami.

VIDEO: Zadetki tekme Hoffenheim – Bayern

Video is not available for your country.

Bayern v naslednjem krogu gosti Mainz, medtem ko Hoffenheim odhaja v Köln. Ravno te dve ekipi sta se srečali v prvem obračunu 11. kroga. Mainz je doma s 5:0 premagal kozličke.

Video: Šport TV
Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več