single
[3137,2]
173440

Kljub milijonom na računu ni pozabil, od kod prihaja: Zvezdnik Bayerna nagrajen za dobrodelnost

Avtor: Rene Vidmar
19. 10. 2022, 09.25

Vajeni smo, da se Sadio Mane v medijih pogosto znajde zaradi odličnih predstav na igrišču. Tokrat pa se je na naslovnicah športnih medijev znašel zaradi svojega dela izven zelenic. Ugledna revija France Football je prepoznala človekoljubna prizadevanja 30-letnika v rodnem Senegalu.

Francoski organizatorji prireditve zlata žoga, so namreč letos poleg nagrade za najboljšega nogometaša, najboljšo nogometašico, najboljšega mladega nogometaša do 23-let in najboljšega strelca letos prvič podelili tudi nagrado Socrates.

“Nagrada Socrates je namenjena družbeno predanim prvakom,” so zapisali pri France Footballu. Priznanje za humanitarnost je ime dobilo po pokojnem nogometašu Socratesu, ki je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ustanovitelj gibanja Corinthians Democracy. To si je prizadevalo končati vojaško diktaturo, ki je tedaj vladala v Braziliji.

Mane si je nagrado prislužil zaradi številnih človekoljubnih projektov, ki jih je izvedel v rodni vasi Bambali. Tam je v zadnjih letih zgradil bolnišnico, financiral številne šole in družine. Obenem je med pandemijo doniral tudi senegalskemu nacionalnemu odboru za pomoč v boju proti covidu-19.

“Zelo sem vesel, da sem lahko gost nocojšnje prireditve. Včasih se nekoliko sramežljiv. Veliko mi pomeni, da lahko pomagam svojim ljudem in jim tako olajšam življenje,” je ob razglasitvi dejal Mane, ki je bil tudi med nominiranci za dobitnika zlate žoge. Ta je sicer za leta 2022 romala v roke francoskega napadalca Karima Benzemaja.

Bunesliga: Hoffenheim – Bayern München, v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več