single
[3137,2]
173177

Slovenski biser v ožjem krogu favoritov za prestižno nagrado “zlati deček”

Avtor: Rene Vidmar
16. 10. 2022, 08.45

Italijanski časnik Tuttosport je skrčil seznam kandidatov za nagrado “zlati deček”. Prestižna individualna lovorika je namenjena najboljšemu nogometašu do 21 leta v Evropi. Zdaj v konkurenci ostaja zgolj še 20 kandidatov. Med njimi lahko najdemo tudi šest nogometašev, ki jih lahko spremljate v Bundesligi samo na Šport TV.

Med šestimi, ki ostajajo v igri za laskavo nagrado tako lahko najdemo kar tri nogometaše Bayerna. To so Jamal Musiala, Ryan Gravenberch in Mathys Tel. Dortmundsko Borussio v glasovanju zastopata Karim Adeyemi in Jude Bellingham, RB Leipzig pa Joško Gvardiol.

Še posebej dobre možnosti za osvojitev nagrade naj bi imel Jamal Musiala. Če bi o nagradi odločali glasovi nogometnih navdušencev, bi 19-letni napadalni vezist dobil kar 30 odstotkov vseh glasov. Finalno glasovanje bo sicer upoštevalo zgolj glasove novinarjev iz vse Evrope.

Vsak novinar bo sicer za nagrado lahko nominiral pet nogometašev. Deset točk bo prejel prvi, sedem drugi, pet tretji, tri četrti in eno petouvrščeni. Lansko leto je ”zlati deček” postal Barlonin Pedri. 19-letnik se s tudi tokrat nahaja v konkurenci 20 nogometašev. Med preteklimi dobitniki pa lahko najdemo tudi Erlinga Haalanda, Kyliana Mbappeja, Lionela Messija in druge.

Na veliko veselje slovenskih navijačev naj bi po poročanju nemških medijev v ožji krog za osvojitev nagrade sodil tudi Benjamin Šeško.

Poleg že omenjenih nogometašev lahko med dvajseterico najdemo tudi Antonia Silvo (Benfica), Eduarda Camavingo ( Real Madrid), Fabia Carvalha (Liverpool FC), Ansuja Fatija (FC Barcelona), Gavija (FC Barcelona), Pedrija (FC Barcelona), Wilfrieda Gnonto (Leeds United), Fabia Mirettija (Juventus), Nica (FC Valencia), Nuna Mendesa (PSG) ,Giorgia Scalvinija (Atalanta ), Destinyja Udogieja (Udinese) in Nicolo Zalewskija (Roma).

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več