single
[3137,2]
173138

Bayern proti Freiburgu brez kapetana

Avtor: Urban Kolman
15. 10. 2022, 19.15

Bayern v nedeljo čaka obračun proti enemu dveh pozitivnih presenečenj sezone Freiburgu. Breisgauski-Brazilci so tako kot Union Berlin tudi v novi sezoni nadaljevali odlično formo iz lanske in tako po 9. krogih nemškega prvenstva zasedajo 2. mesto. Medtem ravno obratno velja za Bavarce, ki imajo v novi ligaški sezoni kar nekaj težav.

Varovanci Juliana Nagelsmanna so pred “der Klassikerjem”, ki so ga odigrali v 8. krogu, prekinili serijo 4 tekem brez zmage, ko so s 4:0 premagali Bayer Leverkusen. Proti Dortmundu je vse kazalo na zmago, a Bavarci so zapravili vodstvo z 2:0 in v izdihljajih tekme prejeli izenačujoči zadetek.

Aktualni prvaki so tako na zadnjih šestih tekmah v Bundesligi slavili le enkrat. Nagelsmanna pred večjim pritiskom rešuje forma v ligi prvakov, kjer je Bayern dobil vse tekme skupini z Interjem in Barcelono.

Nedeljski obračun na Allianz Areni bo za domačine še toliko bolj zahteven, saj bo odsoten Manuel Neuer. Kapetan ima poškodbo rame. Na drugi strani se bodo vrnili Matthijs de Ligt, Serge Gnabry, Alphonso Davies in Jamal Musiala.

Nekdanji strateg Hoffenheima in RB Leipziga je bil poln hvale na račun nasprotnika: “Freiburg je dobro začel sezono, tako doma kot v Evropi. Kar zadeva lestvico, je to pomembna tekma. Ker smo ligo prvakov že napredovali, smo lahko popolnoma osredotočeni na to tekmo. Želimo jo zmagati.”

Bundesliga: Bayern Munchen – Freiburg, v nedeljo ob 19.25 na Š1

Foto: Daniel Kopatsch/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več