single
[3137,2]
172361

Bundesliga: Dortmund do povratka in točke na večnem derbiju, Alonso s pokrom zadetkov debitiral na klopi Bayerja

Avtor: Rene Vidmar
7. 10. 2022, 12.34

Nogometaši Borussie iz Dortmunda in Bayerna iz Münchna so se na osrednji tekmi 9. kroga nemškega prvenstva na stadionu Westfalen razšli z neodločenim izidom 2:2. Bayern in Borussia si po remiju še naprej delita tretje mesto na lestvici, točko več imata Union Berlin in Freiburg, ki bosta na veliko sceno stopila v nedeljo.

Potem ko je imel Bayern z goloma Leona Goretzke in Leroya Saneja v rokah na prvi pogled zanesljivo vodstvo, se je pred domačimi gledalci uspelo vrniti v tekmo in celo iztržiti pomemben remi. Zaostanek Dortmunda je sprva zmanjšal Youssoufa Moukoko. V 95. minuti pa za delirij na Signal Iduna Parku poskrbel Anthony Modeste.

Danes so bile na sporedu še tri tekme. Mainz in Leipzig sta se razšla z 1:1. Gostitelje je v vodstvo v izdihljajih prvega polčasa povedel Danec Marcus Ingvartsen, izenačujoči gol za Leipzig pa je dosegel Francoz Christopher Nkunku v 80. minuti. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je tekmo v gostujoči zasedbi začel na klopi za rezervne igralce, v igro pa je vstopil v 73. minuti.

Lekarnarji iz Leverkusna so pod vodstvom novega trenerja iz Španije Xabija Alonsa, ki je sredi tega tedna zamenjal Švicarja Gerarda Seoaneja, dosegli drugo zmago v sezoni. Na domačem stadionu so premagali Schalke iz Gelsenkirchna s 4:0. Za zanesljivo zmago je dvakrat zadel nizozemski branilec Jeremie Frimpong (41., 53.), po en zadetek sta prispevala Francoz Moussa Diaby (38.) in Brazilec Paulinho (90.).

Zadnjeuvrščeni Bochum je dosegel prvo zmago v tej sezoni, potem ko je doma visoko ukanil Eintracht iz Frankfurta s 3:0, medtem ko sta se Augsburg in Wolfsburg razšla z neodločenim izidom 1:1. Werder iz Bremna je na uvodni tekmi kroga v petek v gosteh premagal Hoffenheim z 2:1.

Nedelja je prinesla še tri tekme. Borussia iz Mönchengladbacha je Kolnu uspela zabiti ”petardo”, medtem ko Freiburgu ni uspelo priti do zmage, s katero bi na drugem mestu še nekoliko pobegnil bližajočemu se Bayernu. Je pa zato nov uspeh spisal berlinski Union, ki še naprej potrjuje status senzacije nove sezone na najvišjem odru nemškega nogometa.

Bundesliga, 9. krog:

Petek, 7. oktober
Hoffenheim – Werder Bremen 1:2

Sobota, 8. oktober
Bochum – Eintracht Frankfurt 3:0
Bayer Leverkusen – Schalke 4:0
Augsburg – Wolfsburg 1:1
Mainz – RB Leipzig 1:1
Borussia Dortmund – Bayer München 2:2

Nedelja, 9. oktober
Borussia Mönchengladbach – Köln 5:2
Hertha – Freiburg 2:2
Stuttgart – Union Berlin 0:1

Lestvica:


Standings provided by Sofascore

Foto: Guliver
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več