single
[3137]
171811

Bayernov veljak kljub visoki zmagi kritičen: To je šele prvi korak v pravo smer

Avtor: Blaž Magdič
2. 10. 2022, 07.24

Osmi krog med nemško nogometno elito bo sklenjen z dvema nedeljskima dvobojema. V Berlinu bo Hertha ob 15.25 gostila Hoffenheim (prenos na Š1), dve uri kasneje pa bo Schalke pričakal Augsburg (Š2). Glavni favorit za naslov Bayern je svojo nalogo ta konec tedna končno odpravil z odliko.

Bavarski ponos v sezoni 2022/2023 napada že enajsti zaporedni naslov nemškega prvaka, a četa Juliana Nagelsmanna v prvih tednih nove sezone ne blesti. Vsaj, ko je govora o točkovnem vidiku.

Po porazu dortmundske Borussie v Kölnu so serijski prvaki sicer splezali na tretje mesto, pred njimi sta berlinski Union in Freiburg. V tem delu lanske sezone so imeli rdeče-beli na vrhu lestvice že prepričljivo prednost, zdi se, da bo prihajajoče obdobje zanje vendarle precej zahtevnejše kot se je zdelo v poletnih mesecih.

“Res je, da smo končno prišli do treh točk. Res je tudi, da smo zmagali s 4:0, a to je bil šele prvi korak v pravo smer,” je po petkovi zmagi proti Bayerju situacijo kritično ocenil legendarni Oliver Kahn.

“Od vseh v klubu zahtevam, da jih ta zmaga ne zaslepi. Ne smemo začeti razmišljati o tem, da so se vsi problemi ekipe naenkrat rešili. Fantje morajo biti maksimalno osredotočeni in razmišljati le o vsaki naslednji tekmi,” je pomenljivo zaključil izvršni direktor najbolj uspešnega nemškega kolektiva.

 

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več