single
[3137]
171651

Poglobitev krize Bavarcev ali nadaljevanje niza Lekarnarjev?

Avtor: Kenny Jan
30. 9. 2022, 10.56

Bayern bi rad prekinil niz 4 zaporednih tekem brez zmage, zaradi katerega se že maje stolček strategu Jualianu Nagelsmannu. To se lahko zgodi že na otvoritvi 8. kroga Bundeslige, ko na Allianz Areni v Munchnu gostuje Bayer Leverkusen, ki je prav tako slabo štartal v sezono. ''Lekarnarji'' bodo naskakovali šele svojo 2. zmago v aktualnem tekmovalnem obdobju.

Črni niz po dolgem času

Bayern se je pred reprezentančnim premorom znašel v njemu nepoznani situaciji na nepoznanem mestu. Aktualni (serijski in rekordni) nemški prvak je trenutno na petem mestu, za vodilnim berlinskim Unionom pa zaostaja že za pet točk. Čeprav se je liga prvakov začela sanjsko (z dvema zmagama 2:0 proti Interju in Barceloni), pa so Bavarci v domači ligi pustili še kar precej rezerve.

Po 3 zaporednih remijih je Nagelsmannova četa nepričakovano izgubila pri Augsburgu z 1:0. Bayern s težavo najde pot do nasprotnikovega gola, če pa že, je pred vrati neučinkovit. Zdi se, da je reprezentančna pavza prišla v pravem času, saj takšnega niza (4 prvenstvene tekme brez zmage) velikan iz Munchna ni doživel že vse od sezone 2000/01.

A kaj lahko bi se ta niz še podaljšal. Po Bayerju domače čakajo še derbi z dortmundsko Borussio in obračuna s Freiburgom in Hoffenheimom. Dobra novica je definitivno ta, da kljub temu, da je neverjeten niz 86 tekem v Bundesligi z vsaj 1 doseženim zadetkom prišel h koncu, ima Bayern še vedno najučinkovitejši napad med nemško elito.

Na spisku poškodovanih sta Lucas Hernandez in Bouna Sarrm pod vprašajem pa je tudi Kingsley Coman, ki je manjkal že na prejšnjih 3 tekmah.

Kljub dobremu momentu grozi cona izpada

Bayer je na drugi strani nepremagan na zadnjih 3 ligaških preizkušnjah, a je na račun izjemno slabega uvoda v sezono šele na 15. mestu. Izven cone izpada ‘Lekarnarje’ drži zgolj pozitivna gol razlika. Prvih 7 tekem v Bundesligi je bilo okronanih z zgolj 1 zmago, kar je za udeleženca lige prvakov absolutno premalo.

Nedvomno bi Bayer rad nadaljeval z zgoraj omenjenim pozitivnim nizom. Če bi Bayer uspel osvojiti drugo zmago proti velikanu evropskega nogometa, bi to pomenilo veliko motivacijsko vzpodbudo in morda začetek dviga na lestvici moštva iz Leverkusna.

Če upoštevamo še lansko sezono, je Bayer izgubil zgolj 1 izmed zadnjih 8 gostujočih tekem na najvišjem odru nemškega nogometa. Se pa bodo tokrat gostje morali znajti brez poškodovanih Exequiela Palaciosa, Karima Bellarabija, Andreyja Luneva in Floriana Wirtza. Obetajo si nastop nedavno odsotnega Amina Adlija, a slednji ni še optimalno pripravljen, saj se je na treninge vrnil šele v tem tednu.

Bayern Munchen – Bayer Leverkusen, petek, ob 20.25, samo na Š1! 

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več