single
[3137,2]
171370

Hummels o razlogih za dvig forme: “Nič več sladoleda in čokolade!”

Avtor: Rene Vidmar
27. 9. 2022, 08.50

Branilec dortmundske Borussie Mats Hummels je v enem izmed zadnjih intervjujev izdal, kako so mu spremenjene prehranjevalne navade pomagale doseči boljšo formo.

Hummels je v pogovoru za nemško televizijo Sport1 dejal, da je pri 33-letih ugotovil, da bo moral narediti spremembo, če se bo še zmeraj želel kosati z mlajšimi tekmeci. Zato se je po pomoč obrnil na nutricionista Nahnija Frankeja. “Z Matsom sem bil od vsega začetka zelo odkrit. Dejal sem mu, zdaj ali nikoli. Ali boš nekaj spremenil, ali pa bo tvoje kariere konec prej, kot si sam želiš.”

Franke je poudaril, da je bil branilec “porurskega velikana” pravi sladkosned. “Njegovi največji razvadi sta bila čokolada in sladoled.” Nutricionist je zato prišel na idejo o razvoju “hranljivih kroglic”. “Občutek imaš, da si zaužil nekaj sladkega. Toda v ‘kroglicah’ so zgolj okusne koristne stvari, ki pomagajo telesu pri zagotavljanju energije.”

Vse odkar Hummels namesto čokolade in sladoleda posega po kroglicah, je nepogrešljivi člen Borussie. Njegova forma je celo tako dobra, da je iz prve postave izpodrinil eno izmed glavnih letošnjih okrepitev “rumeno-črnih Niklasa Süleja. “Odkar mi je Nahni predstavil ‘hranljive kroglice’ se veliko lažje izognem sladkarijam. Obenem jem tudi veliko manj rib in mesa. Tudi izdelkom iz pšenice se izogibam. Po drugi strani jem veliko veganskih jedi,” je svoje nove prehranjevalne navade razkril branilec.

“Z lansko sezono nikakor nisem bil zadovoljen. To je bila velika motivacija, da sem premor izkoristil za iskanje forme. Že na dopustu sem veliko časa vlagal v pripravo. Veliko sem tekel in vadil v fitnesu. Odigral sem tudi kar nekaj partij tenisa. Vse to se mi zdaj obrestuje,” je še druge razloge za dobro formo predstavil Hummels.

33-letnik upa, da bo v Bundesligi nadaljeval s takšnimi predstavami. S tem bi si namreč po vsej verjetnosti zaslužil vpoklic Hansija Flicka v nemško izbrano vrsto za nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju. Mundial se začne že čez manj kot dva meseca.

Bundesliga: Köln – Borussia Dortmund, v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več