single
[3137,2]
170207

Udarec za Bayern in Francijo: Hernandez odsoten vsaj 4 tedne

Avtor: Urban Kolman
15. 9. 2022, 09.24

Bayern je potrdil slabo novico, da se je na obračunu proti Barceloni resneje poškodoval francoski branilec Lucas Hernandez. 26-letnik si je strgal mišico v levem abduktornem predelu. Posledično bo z igrišč odsoten vsaj štiri, če ne celo šest tednov.

Poškodba bo hkrati tudi nova slaba novica za selektorja francoske izbrane vrste Didierja Deschampsa. Hernandez se bo tako pridružil reprezentančnim kolegom Paulu Pogbaju in N’Golu Kanteju, katerih nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju je prav tako pod vprašajem. Kante ima poškodovano stegensko mišico, a naj bi se vrnil nekaj tednov pred prvenstvom, medtem ko je Pogba šele prejšnji teden prestal operacijo kolena. Na treninge naj bi se nekdanji vezist Manchester Uniteda vrnil le nekaj dni pred prvenstvom.

Hernandez je odigral celotno tekmo proti Barceloni in dosegel prvi gol svoje ekipe, ki je na koncu zmagala z 2:0. Poškodba Francoza pomeni, da bosta v Bayernovi obrambi nekaj tednov igrala Dayot Upamecano in Matthijs de Ligt. Prva menjava bo postal Benjamin Pavard, ki primarno igra na desnem boku obrambe.

Na tekmi sta sicer udarce prejela tudi Upamecano in Pavard, a bosta oba pripravljena za sobotno tekmo proti Augsburgu. Poleg Hernandeza je pri Bayernu odsoten njegov reprezentančni soigralec Kingsley Coman, ki se bo vrnil po reprezentančnem premoru.

Bundesliga: Augsburg – Bayern Munchen, v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več