single
[3137,2]
170022

Kruse vrnil Kovaču: “Sam bom odločal, kdaj bo konec moje kariere v Bundesligi”

Avtor: Urban Kolman
13. 9. 2022, 10.15

Wolfsburg je v preteklem krogu proti Eintracht Frankfurtu končno dosegel prvo zmago v sezoni. A že po tekmi je klubska situacija znova dosegla rdeči alarm. Hrvaški trener Niko Kovač je na tiskovni konferenci javno dejal, da eden največjih zaslužkarjev Max Kruse v ekipi nima prihodnosti. Nemški igralec, ki je znan po tem, da vedno pove, kar si misli, je trenerju odgovoril preko družbenih omrežij.

Med Krusejem in Kovačem je do trenja prišlo že po prvih treh krogih, ko izkušeni napadalec ni začenjal tekem. Nato ga je Kovač proti Leipzigu in Kölnu uvrstil v prvo enajsterico, a volkovi so izgubili obe tekmi. Proti Frankfurtu Kruseja ni bilo v ekipi in po tekmi je hitro postalo jasno, zakaj.

Po besedah svojega novega trenerja se je oglasil tudi Kruse, ki je v posnetku dejal: “Po zadnjih dveh tekmah, ko sem začel, je to zame tako kot za vas najbrž veliko presenečenje. Januarja sem se vrnil v Wolfsburg, zato da pomagam ekipi in mislim, da sem to tudi naredil.”

Nadaljeval je: “Tisti, ki me poznajo vedo, da sem za klub, za katerega igram od sebe vedno dal vse. To velja za vse klube, kjer sem v zadnjih 12 letih igral.”

Posnetek je zaključil z jasnim sporočilom: “Samo jaz in nihče drug bom odločal, kdaj bo konec moje kariere v Bundesligi.”

Medtem ko pri Wolfsburgu ne vedo, kaj bodo storili s Krusejem, ki pogodbe ne namerava prekiniti, je igralec dobil podporo iz nepričakovane strani. Javno je igralca podprl športni direktor Union Berlina Oliver Ruhnert. To je še toliko bolj presenetljivo, saj je Kruse januarja deloma tudi izsilil odhod iz Berlina.

Ruhnert je o 34-letniku dejal: “Maxa Kruseja lahko vodiš in treniraš, če veš, kakšen je.” Dodal je, da je Kruse “nadarjen igralec” s sposobnostjo “narediti stvari, ki se jih drugi igralci ne bodo naučili, tudi če trenirajo 10 let.”

Bundesliga: Union Berlin – Wolfsburg, v nedeljo ob 15.25 na Š1!

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več