single
[3137]
169892

Kovač ostro na svojega zvezdnika: Zanj ni prostora v tem klubu

Avtor: Klemen Verlič
11. 9. 2022, 16.06

Po prvi zmagi Wolfsburga v novi izvedbi Bundeslige je trener moštva Niko Kovač na tiskovni konferenci šokiral z izjavo o izkušenem napadalcu Maxu Kruseju. Hrvat je namreč dejal, da 34-letnik za klub ne bo več igral.

Potem ko je Kruse odigral vseh 90 minut ob porazih Wolfsburga proti Leipzigu in Kölnu, ga na obračunu proti Eintrachtu iz Frankfurta presenetljivo ni bilo niti na klopi. Po zmagi Volkov z 1:0 je situacijo razjasnil trener Niko Kovač, ki je razkril, da odsotnost veterana ni začasna.

“V klubu od svojih igralcev zahtevamo 100% trud in popolno predanost. Želimo, da se vsak nogometaš osredotoči na svojo igro in igro moštva. Max tega ni počel,” je po minimalni zmagi dejal hrvaški strateg. Na vprašanje, če je njegovo sodelovanje z nekdanjim nemškim reprezentantom povsem končano, je Kovač kratko in jedrnato odgovril z “da”. V podobnem slogu je reagiral tudi na vprašanje, če bo Kruse še kdaj zaigral za moštvo. Njegov odgovor je bil “ne”.

Pozneje je nekdanji strateg Bayerna svojo odločitev vseeno še dodatno pojasnil: “Kot trener je moje delo svoji ekipi pomagati. Glede na Maxov pristop smo skupaj prišli do zaključka, da on ekipi ne more pomagati. Žal mi je, da se sodelovanje ni izšlo. A noben posameznik ni pomembnejši od kluba,” je še dodal Hrvat.

Kakšna je prihodnost nemškega golgeterja, še ni znano. Po njegovem zloglasnem januarskem prestopu iz berlinskega Uniona, se Kruseja drži negativen status, ki naj bi odbijal želje nemških prvoligašev po njegovem podpisu. Zato se že pojavljajo ugibanja o njegovem odhodu v tujino. Vseeno pa do konkretnejših pogovorov še ni prišlo.

Foto: Photo by Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več