single
[3137,2]
169707

Rose pred derbijem: “Srečanje z Dortmundom bo nekaj posebnega”

Avtor: Urban Kolman
10. 9. 2022, 08.10

RB Leipzig je po tem, ko so odpustili Domenica Tedesca, po hitrem postopku našel zamenjavo. V klub, ki je v njegovem domačem kraju, se je vrnil Marco Rose. Nemški strateg je prejšnjo sezono vodil Borussio Dortmund, a je bil zaradi slabših predstav v Evropi pred letošnjo sezono zamenjan z Edinom Terzićem. Pred tem je vodil tudi Borussio Mönchengladbach in Red Bull Salzburg.

Rosejeva prva nasprotnika na klopi bikov v ligi bosta ravno obe Borussii. Prva bo na vrsti Dortmund, ki danes prihaja v goste. Nato bike čaka liga prvakov, kjer bo njihov nasprotnik Real Madrid. Naslednji konec tedna pa gostujejo pri Gladbachu.

45-letni strateg je z mediji govoril pred tekmo z Dortmundom, ko je povedal, kako je prišlo do dogovora z Leipzigom: “Bil sem na tekmi lige prvakov v Salzburgu, ko sem prejel klic. O dogajanju v klubu zadnje tri mesece vem veliko, saj živim v mestu. Še nikoli nisem med sezono prevzel ekipe, zato bo to nova izkušnja. A struktura kluba je urejena, zato vse poteka kot more.”

Vprašali so ga tudi o kakovosti ekipe. Dejal je: “Moštvo ni ravno veliko, zato je pred nami kar nekaj zahtevnih tednov. Bo pa najverjetneje lažje, ker ne bo nezadovoljnih igralcev. Imamo zelo uravnovešeno ekipo z zelo kakovostnimi posamezniki. Veselim se dela z njimi.”

Z nasmehom na obrazu je odgovoril na vprašanje o srečanju nekdanjih klubov: “Igramo v isti ligi, zato je bilo jasno, da se bomo enkrat srečali. Zame bo seveda nekaj posebnega, ampak čaka nas veliko dela, tako da razpored tekem sam po sebi ni pomemben.”

“Nikoli ni lahko prevzeti takšne vloge v svojem domačem mestu. Ljudje tukaj veliko pričakujejo od kluba in seveda tudi od mene. Resnično se močno poistovetim z Leipzigom. To je moj dom. Moja hči je zelo srečna in je zadovoljna ter ponosna. Všeč mi je tudi to, da sem blizu svoji družini. To lahko pomaga v težkih trenutkih. Prihod v Leipzig je bila moja odločitev in tega se veselim,” je zaključil novi trener bikov.

Foto: EXPA/ JFK via Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več