single
[3137,2]
169455

Prva trenerska žrtev v Bundesligi: Bo na klop bikov sedel Rose?

Avtor: Urban Kolman
7. 9. 2022, 08.47

Uvod v sezono je za RB Leipzig konkretno pod pričakovanji vodstva. Biki imajo po petih tekmah Bundeslige le eno zmago ter po dva remija in dva poraza. Pretekli konec tedna so v Frankfurtu izgubili s kar 4:0 in stolček trenerja Domenica Tedesca se je prvič zamajal. Prihodnosti italijanskega stratega na klopi bikov ni pomagal niti včerajšnji visoki domači poraz v ligi prvakov. Gostujoči Šahtar Donetck je slavil s kar 4:1. Tedesco je danes bil odpuščen.

Vodilni možje bikov na čelu z direktorjem kluba Oliverjem Mintzlaffom naj bi že našli zamenjavo za 36-letnega trenerja. To naj bi po poročanju nemškega Bilda bil Marco Rose.

Nemški strateg je v prejšnji sezoni vodil Borussio Dortmund, a je bil kljub končnemu 2. mestu v prvenstvu odpuščen. Vodilni v klubu niso bili zadovoljni s predstavami v Evropi in stilom igre. Pred tem je Rose deloval pri Borussii Mönchengladbach in Red Bull Salzburgu.

Ravno zaradi dela pri teh dveh klubih in poznanstev, ki jih je Rose skoval med delom pri Salzburgu, naj bi bil 45-letnik prva izbira, v primeru, da bo Leipzig menjal trenerja. Zanimivo je tudi dejstvo, da Rose prihaja iz Leipziga, kjer je igral za in kasneje tudi treniral klub Lokomotive Leipzig.

Bundesliga: Leipzig – Borussia Dortmund, v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: EXPA/ Stefan Adelsberger via Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več