single
[3137,2]
169364

Kahn po podaljšanju pogodbe: “Francoz je zvezda svetovnega kova!”

Avtor: Rene Vidmar
6. 9. 2022, 09.31

Izvršni direktor münchenskega Bayerna Oliver Kahn je v enem izmed zadnjih intervjujev za nemške medije izrazil navdušenje nad dejstvom, da bo Kingsley Coman še štiri leta član ''bavarskega ponosa''.

Francoskemu krilnemu napadalcu se je namreč v lanski sezoni z Bayernom uspelo dogovoriti o podrobnostih podaljšanja pogodbe. Nekdanji nogometaš PSG-ja in Juventusa bo tako v bavarski prestolnici ostal do leta 2027. Nova pogodba naj bi 26-letnemu Parižanu navrgla okoli 17 milijonov evrov na leto.

“Vesel sem, da se je ‘King’ v preteklih letih razvil v nogometaša svetovnega kova. Dobro je, da je tudi izjemno marketinško zanimiv. Njegove prednosti so tehnično znanje in hitrost. Je eden najboljših ‘driblerjev’ in kot tak vseskozi predstavlja nevarnost za nasprotnikova vrata,“ je v intervjuju za Kicker skoraj vzhičeno razlagal Kahn.

Coman je sicer na začetku sezone zaradi kazni rdečega kartona, ki ga je dobil lani, moral izpustiti prva dva kroga. Zdaj se je Francoz vrnil. V treh bundesligaških nastopih je dosegel zadetek in kar tri podaje.

“Čutim, da mu bo podaljšanje pogodbe dalo še dodatne motivacije. Ponovno smo mu obrazložili, kako dragocen in pomemben je za našo institucijo,” je še veselo sklenil legendarni nemški vratar.

Lanska sezona je sicer za “Bavarce” bila ključna kar zadeva urejanje pogodb. Poleg Comana so podaljšanje sodelovanja “aktualni nemški prvaki” sklenili tudi z Joshuo Kimmichom, Leonom Gorezko in Thomasom Müllerjem. Dogovoriti se jim ni uspelo zgolj z Niklasom Sülejem in Robertom Lewandowskim, ki sta odšla v dortmundsko Borussio in Barcelono. Z Bayernom pa je novo pogodbo sklenil celo športni direktor Hasan Salihamidžić.

Comana boste na Šport TV vnovič lahko spremljali v soboto, ko bo Bayern gostil Stuttgart.

Bundesliga: Bundesliga: Bayern München – Stuttgart, v soboto od 15.25 na Š1!

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več