single
[3137,38,2]
169089

Farke zadovoljen s kadrovanjem Gladbacha: “V vezni liniji smo morali zaostriti konkurenco!”

Avtor: Rene Vidmar
3. 9. 2022, 15.53

Glavni strateg Borussie Mönchengladbach Danile Farke je ob koncu nedavno končanega prestopnega roka izjavil, da je zelo zadovoljen z aktivnostjo svojega kluba. Kljub temu je priznal, da bi si sam sicer želel dobiti še enega napadalca, a je izrazil tudi razumevanje glede trenutne finančne situacije kluba.

45-letni švicarski strokovnjak je bil še posebej navdušen nad prihodom defenzivnega vezista Juliana Weigla, ki se je Gladbachu pridružil kot posojen igralec portugalske Benfice. Toda nemški mediji se zdaj sprašujejo, ali bo Farke na sredini igrišča sploh lahko našel prostor za 26-letnika.

Christoph Kramer in “Manu” Kouadio Koné sta do zdaj delovala zelo dobro. Švicar kljub temu ne vidi težav v tem, da bi Weigla že kar takoj uvrstil v začetno enajsterico. “Julian je na vrhuncu svoje kariere. Gre za igralca, ki ima ogromno izkušenj in je izjemno pripravljen. Je izredno inteligenten vezist, ki lahko narekuje ritem igre. Na njegovem položaju že imamo dobre igralce, a smo morali zaostriti konkurenco.”

Borussia Mönchengladbach bo sicer v petem krogu Bundeslige gostila Mainz. Nekdanji strateg Norwicha in Krasnodarja pričakuje težko tekmo. Mainz bo namreč po odličnem štartu v novo sezono čim hitreje skušal pozabiti prvi poraz, ki ga je v prejšnjem krogu z 0 proti 3 doživel proti Bayerju iz Leverkusna.

Bundesliga: Borussia Mönchengladbach – Mainz, v nedeljo od 17.25 na Š1!

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več