single
[3137,2]
168979

Proti Bayernu “ura resnice” za berlinski Union

Avtor: Rene Vidmar
3. 9. 2022, 10.20

Berlinski Union je v prejšnjem krogu z rušilno močjo odpravil Schalke in se na vrhu Bundeslige točkovno izenačil z vodilnim münchenskim Bayernom. S tem so nogometaši iz nemške prestolnice tekmecem poslali jasne signale, da z delom v klubu ciljajo na sam vrh.

Še nedolgo nazaj so bili “železarji” zgolj drugi berlinski klub. V hrbet so gledali bogatejši in bolj uveljavljeni Herthi. Toda to se je spremenilo že ob samem povratku med elito. Štiri zaporedne zmage na medsebojnih obračunih, tudi zadnja zanesljiva na uvodu v novo sezono je pokazala, kdo je glavni v Berlinu.

Toda pri Unionu se vsaj na začetku letošnje sezone niso zadovoljili zgolj z lokalnim primatom. Ob uvodni zmagi s 3 proti 1 so dodali še točko iz remija brez zadetkov proti Mainzu. Sledili sta zmagi proti RB Leipzigu z 2 proti 1 in že omenjenih visokih 6 proti 1 v gosteh pri Schalkeju. S tem so nogometaši iz vzhodnega dela Berlina po mnenju svetovnih športnih medijev bundesligaškim velikanom poslali jasno sporočilo: “Prihajamo na vrh!”

A med bodoče pretendente za visoka mesta jih ni izstrelila zmaga proti “rdečim bikom” iz Leipziga, ki v Bundesligi tradicionalno sodijo med ožje favorite. Veliko bolj je namreč odmeval način zmage proti ”rudarjem” iz Gelsenkirchna. Pri angleškem Guardianu so izpostavili, da se že nekaj sezon ve, da Berlinčani premorejo mnogo več od nepopustljivosti in goreče želje po uspehu. Varovanci Ursa Fischerja so letos tudi ”brutalno hladni in neprizanesljivi”. In ravno to so na lastni koži občutili pri Schalkeju. Nekaj, kar v Nemčiji pogosto pripisujemo prav Bayernu.

In ravno Münchenčani bodo naslednji tekmec Uniona. Strateg “železarjev” Urs Fischer na novinarski konferenci ni želel poveličevati zmage v zadnjem krogu. Dejal je, da bo raje užival v obračunu z aktualnimi prvaki. “Čaka nas izjemno zanimiva preizkušnja. Bayern ima veliko igralcev, ki so zelo hitri. Sami lahko odločijo tekmo. Mi ne razmišljamo, da gre za dvoboj z vrha lestvice. Želimo le čim boljše igrati na igrišču.”

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več