single
[3137]
168222

Siniša Mihajlović prosi Bayern: Prodajte mi Nizozemca!

Avtor: Blaž Magdič
26. 8. 2022, 09.39

Igralski mozaik serijskega nemškega prvaka Bayerna je nekaj dni pred koncem poletnega prestopnega roka bolj ali manj sestavljen. Vsaj, ko je govora o najbolj izpostavljenih prvokategornikih, ki blestijo tudi na uvodu v novo sezono Bundeslige.

Precej bolj pa so karte odprte pri mladih talentih, ki na Allianz Areni (še) niso stopili povsem v ospredje. Ni skrivnost, da Bavarci za svoje upe radi poiščejo začasne sredine, kjer se ne posojah kalijo pred vrnitvijo v “sveti” dres.

Dve podobni izkušnji ima Joshua Zirkzee, Nizozemec, ki je v Bayern prišel pri vsega sedemnajstih letih. V lanski sezoni je bil posojen k belgijskemu velikanu Anderlechtu, obdobje pred tem pa se je dokazoval tudi na Apeninskem polotoku pri Parmi. Prav tam naj bi ga opazil Siniša Mihajlović, aktualni trener italijanskega prvoligaša iz Bologne.

Po poročanju Kickerja je prav legendarni “Miha” najbolj zagret za usluge enaindvajsetletnega napadalca, Bavarci pa naj bi za njegove usluge zahtevali med 10 in 15 milijonov evrov.

Zirkzee, ki je sicer tudi mladi nizozemski reprezentant, je za člansko moštvo Bayerna na 17 tekmah dosegel 4 zadetke. V aktualni sezoni Bundeslige pa priložnosti za igro še ni dobil.

Bundesliga, 4. krog, Bayern – Borussia Mönchengladbach, sobota ob 18.25 na Š1.

 

Foto: Simon Hofmann/Bundesliga/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več