single
[3137,2]
166083

Novi strateg Herthe pred berlinskim derbijem: “Slab rezultat vas ne sme zaslepiti!”

Avtor: Rene Vidmar
2. 8. 2022, 16.31

Berlinska Hertha po katastrofalni lanski sezoni, v kateri je svoj obstanek med elito morala reševati na dveh ''play-off ''tekmah proti Hamburgu, tudi v novo sezono ni vstopila najbolje. V pokalu DFB so varovanci novega trenerja Sandra Schwartza izpadli že v prvem krogu. Drugoligaš Eintracht Braunschweig je namreč po enajstmetrovkah slavil s 6 proti 5.

43-letni strateg po prvi tekmovalni tekmi v novi sezoni kljub temu miri pristaše ”stare dame”. ”Veliko tistih, ki so si ogledali tekmo, je lahko opazilo izjemno borbenost fantov. Če bomo v novi sezoni igrali z visoko stopnjo intenzivnosti in hitrosti, bomo še kako dobri.”

Berlinčani so sicer proti Braunschweigu ob polčasu vodili že z 2 proti 0. Dva hitra zadetka domačinov v drugem polčasu pa sta zagotovila, da se je tekma prevesila v podaljšek. Ob tem je Schwartz poudaril, da igralcem ne zameri storjene napake v obrambi. ”Obramba je dostojno opravila svoje delo. Preprečili so številne protinapade. Rad bi sicer videl, da bi brez prejetega zadetka zdržali dlje kot 55. minut.”

Nekdanji strateg moskovskega Dinama je svoje varovance obenem pohvalil, ker se v podaljšku ob zaostanku z 2 proti 3 niso vdali, ampak so dosegli še dva zadetka. Kljub temu to na koncu ni dovolj za zmago, saj domači nogometaši dve minuti pred koncem drugega podaljška izid izenačili. ”Za nami je epski obračun. Kljub porazu po enajstmetrovkah bo takšna tekma moštvo še dodatno okrepila. Na srečanju sem videl veliko pozitivnega. Ne same vas zaslepiti končni izid.”

Hertha bo sicer novo sezono Bundeslige odprla v soboto. V prvem krogu ”stara doma” odhaja na gostovanje k mestnemu tekmecu Unionu.

Berlinski derbi: Union Berlin – Hertha Berlin, v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: Oliver Hardt/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več