single
[3137,2]
165836

Je RB Leipzig končno našel novega športnega direktorja?

Avtor: Urban Kolman
31. 7. 2022, 09.16

Po poročanju Sky Sports Nemčija naj bi biki iz Leipziga bili pri koncu več mesecev dolgega iskanja novega športnega direktorja. Klub, kjer igra tudi bivši slovenski reprezentant Kevin Kampl in je včeraj, s kar 5:3 izgubil nemški superpokal naj bi bil v končni fazi pogajanj z nekdanjim športnim direktorjem Borussie Mönchengladbach Maxom Eberlom.

Leipzigovo iskanje novega športnega direktorja je v Nemčiji postalo že naravnost smešno. Biki novega športnega direktorja iščejo že kar 14 mesecev. Vlogo je med tem časom opravljal direktor kluba Oliver Mintzlaff. Pred tem je vlogo opravljal sedanji športni direktor Eintracht Frankfurta Markus Krösche.

Mintzlaff je v času priprav opravil intervju, v katerem je navedel razloge za zamudo pri imenovanju. Dejal je: “Po finalu pokala v prejšnji sezoni smo zavrnili kandidata, s katerim smo bili načeloma že dogovorjeni. Razlog za to je bil, da se nam je odprla veliko boljša možnost.”

Nadaljeval je: “Novega športnega direktorja žal še ne bomo mogli predstaviti v juliju. Aktualni prestopni rok bomo izpeljali v trenutni sestavi. Po koncu bomo predstavili novega športnega direktorja, ki bo prevzel vodstvo pri prestopih.”

Nemški novinarji so ugotovili, da naj bi “boljšo možnost” predstavljal Eberl, ki je pred osmimi meseci zapustil identično vlogo pri Gladbachu. Tam je deloval kar 13 let, razlog za odhod pa je bila izgorelost. Sedaj naj bi se 48-letnik bil pripravljen vrniti v nemški nogomet.

Foto: Reinaldo Coddou H./Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več