single
[3137]
165683

Raum iz Hoffenheima v Leipzig, Angelino v nasprotno smer

Avtor: Klemen Verlič
29. 7. 2022, 18.03

Leipzig je s Hoffenheimom dosegel dogovor o nakupu Davida Rauma. Kot poroča Bild, pa bo rdeče bike zapustil Španec Angelino.

Že več dni mediji v Nemčiji poročajo o želji Leipziga po nakupu bočnega branilca Davida Rauma. Kot kaže pa sta se moštvi končno dogovorili o ceni, ki jo bo Hoffenheimu moral za talentiranega Nemca odšteti Leipzig. Po poročanju časnika Bild, so na presenečenje številnih rdeči biki v posel vključili celo svojega dolgoletnega člana Angelina.

Španec igra na enakem položaj kot Raum in bi ob prihodu nove okrepitve nemških pokalnih prvakov po vsej verjetnosti izgubil svoje mesto v prvi enajsterici. Vodilni pri Leipzigu naj bi zato sami predlagali zamenjavo obeh bočnih branilcev. Hoffenheimu je bila ideja všeč, saj bi ob odhodu Rauma lahko na levi strani njihove obrambe nastala luknja. To bo zdaj zakrpal izkušeni Angelino, ki je že navajen stila igre, ki ga gojijo moštva v Bundesligi.

Angelino je v lanski sezoni za Leipzig na 30 tekmah med nemško nogometno smetano zbral 29 nastopov. Prav tako pa je za rdeče bike zaigral na vseh šestih tekmah lige prvakov. Raum je na 32 nastopih za Hoffenheim v Bundesligi prispeval kar 13 asistenc. Ceni obeh nogometašev pa naj bi se gibali okoli 30 milijonov evrov.

Nemški superpokal: Leipzig – Bayern v soboto ob 20.25 na Š1!

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več