single
[3137,2]
164671

Bayern in Juventus našla skupni jezik: Na Bavarsko prihaja de Ligt!

Avtor: Urban Kolman
18. 7. 2022, 08.15

Po poročanju nemških in italijanskih medijev sta se Juventus in Bayern v nedeljo zvečer dokončno dogovorila o pogojih za prestop mladega nizozemskega branilca Matthijsa de Ligta. Bayern naj bi za 22-letnika odštel 70 milijonov evrov, dodatnih 10 pa bo plačal v primeru, da de Ligt doseže zastavljene cilje. Bayern ima z Nizozemcem že dogovorjeno dolžino pogodbe. Ta bo veljala do leta 2027.

De Ligt prihaja iz slavne Ajaxove šole. V prvo ekipo Ajaxa je prodrl pod sedanjim trenerjem Manchester Uniteda Erikom ten Hagom. Nogometni javnosti se je najbolj izpostavil v sezoni 2018/19, ko je zasedba Ajaxa, katere kapetan je bil sam prišla do polfinala lige prvakov. Med potjo so premagali Juventus in Real Madrid, na koncu jih je izločil Tottenham.

Nizozemec je naslednjo sezono zapustil amsterdamski klub. Za 75 milijonov evrov je odšel v Juventus, kjer je njegova kariera stagnirala. V prvi sezoni v Italiji je osvojil italijansko ligo, v naslednjih dveh pa je s “staro damo” končal šele na 4. mestu. V ligi prvakov so v vseh treh sezonah izpadli že v osmini finala.

To bo že četrta velika okrepitev Bayerna pred novo sezono. Poleg de Ligta so v klub poleti prišli napadalec Sadio Mane in dvojec iz Ajaxa mladi vezist Ryan Gravenberch ter branilec Noussair Mazraoui. Bavarski velikan bi v primeru, da de Ligt izpolni dodatne klavzule, izenačil rekorden nakup v svoji zgodovini. Ta pripada Lucasu Hernandezu, za katerega je nemški klub odštel 80 milijonov evrov.

22-letnik je bil v tem prestopnem roku glavna obrambna tarča Juliana Nagelsmanna. Zanj se je resno zanimal tudi Chelsea. V obrambi bo Nizozemec zamenjal Niklasa Süleja, ki je po koncu prejšnje sezone odšel v Borussio Dortmund.

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več