single
[3137,2]
164069

Bo Borussia Dortmund ostala brez čudežnega dečka?

Avtor: Rene Vidmar
11. 7. 2022, 15.27

Svetovalec dortmundske Borussie Matthias Sammer je v enem izmed zadnjih intervjujev priznal, da bi ''rumeno-črni'' morali Youssoufi Moukokoju ponuditi več priložnosti. 17-letni čudežni deček se namreč spogleduje z odhodom.

Prihodnost talentiranega 17-letnega napadalca še vedno ostaja negotova. Dortmundčani se namreč z Moukokojem še niso dogovorili za novo pogodbo. Obstoječa se mlademu napadalcu izteče leta 2023.

”Porurski velikan” naj bi si sicer še vedno želel obdržati talentiranega 17-letnika. To pa še ne pomeni, da Moukoko deli mnenje vodstva kluba. ”Vsekakor si želim, da bi mi v klubu na tekmah ponudil več priložnosti. Želim si doseči več zadetkov in ostati nepoškodovan,” je cilje pred naslednjo sezono razgrnil v Kamerunu rojeni napadalec.

V zvezi s perečo situacijo se je v intervjuju za nemški Kicker oglasil tudi svetovalec dortmundske Borussie Matthias Sammer. ”Moukoko je še vedno zelo mlad nogometaš. Klub bi mu v preteklosti lahko pokazal, da bodo nanj v prihodnosti močno računali.”

Sammer obenem upa, da bo mladi napadalec vendarle ostal v Dortmundu. ”Osebno ne vidim razloga za prestop. Obe strani bi morale drug do drugega gojiti vzajemno spoštovanje. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje.”

Moukoko, ki na reprezentančni ravni zastopa nemško izbrano vrsto do 21 let, je sicer kot mladinec gole zabijal kot po tekočem traku. 22. novembra leta 2020 pa je dan po svojem 16. rojstnem dnevu postal tudi najmlajši igralec, ki je kdajkoli zaigral v Bundesligi.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več